Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη στις αρχές της δεκαετίας του ’50 και ήδη από πολύ μικρή ηλικία εμφάνισε το ενδιαφέρουν του για τη μόδα και τις τέχνες. Ενθουσιαζόταν με την ομορφιά και τα μοντέλα, ενώ μία από τις πρώτες του ασχολίες ήταν να ζωγραφίζει γυναίκες στο μπλοκ ζωγραφικής του, ενώ άλλα παιδιά απλώς έπαιζαν με τα παιχνίδια τους. Πηγή έμπνευσης του ήταν τα περιοδικά.

Κυρίως η Vogue και το Harper’s Bazzar τον βοηθούσαν να σχεδιάσει και να ονειρευτεί τη δική του καριέρα. Λάτρευε την Twiggy, την Veruschka και την Jean Shrimpton, ενώ η αγάπη του για την Twiggy ήταν τόσο μεγάλη, που στην ηλικία των 12 την περίμενε για ώρες έξω από το studio του Melvin Sokolsky μόνο και μόνο για να τη δει. Αυτό το έμφυτο ταλέντο έμελλε να τον κάνει έναν από τους πιο διάσημους και ταλαντούχους φωτογράφους μόδας.

Ο λόγος για τον Steven Meisel, ο οποίος εδώ και δεκαετίες έχει φωτογραφήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά εξώφυλλα σε περιοδικά και καμπάνιες γνωστών brands, όπως Versace, Valentino, Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Balenciaga και Calvin Klein. Η υψηλή αισθητική του σε συνδυασμό με την αγάπη που είχε από μικρή ηλικία για το fashion illustration ήταν μερικά μόλις στοιχεία που τον έκαναν να ξεχωρίζει στον χώρο της μόδας.

Διαβάστε περισσότερα στο www.instyle.gr