«Αφιέρωσε τις πολύτιμες ώρες σου σε ό,τι βγάζει τον αληθινό εαυτό σου». Με αυτή την παραίνεση δίνεται το στίγμα της ταινίας Soul που μας φέρνει το 2020 η Disney. Πρόκειται για μια ταινία από τους παραγωγούς των ταινιών Up, Inside Out και Coco. Μιλάμε για τρία από τα καλύτερα και πιο συγκινητικά animation movies της εικοσαετίας, με τον βραβευμένο με δύο Oscar Πιτ Ντόκτερ να την σκηνοθετεί.

Το «Soul» συστήνει τον Joe Gardner, έναν μεσήλικα δάσκαλος μουσικής σε σχολείο, όπου το αληθινό του πάθος είναι η jazz μουσική. Στην ταινία, που τοποθετείται στη Νέα Υόρκη, μόλις που ο Joe πιστεύει πως βρήκε αυτό που αναζητούσε στην μουσική του, ένα μικρό απρόοπτο -όσο και απρόσεκτο- βήμα τον στέλνει απ’ ευθείας σε ένα φανταστικό μέρος όπου καλείται να σκεφτεί ξανά τι σημαίνει πραγματικά να έχεις ψυχή. Εκεί είναι που θα συναντήσει και θα συνεργαστεί με την 22, μια ψυχή που δεν πιστεύει πως η ζωή στη Γη μπορεί να σημαίνει τα πάντα.

Ο διεθνώς αναγνωρισμένος Jon Batiste (ο πιανίστας στο Colbert Show) έγραψε πρωτότυπη μουσική για την ταινία και οι βραβευμένοι με Oscar Trent Reznor και Atticus Ross («The Social Network») είναι οι δημιουργοί του μουσικού score της ταινίας, που παρασύρεται ανάμεσα στον πραγματικό κόσμο και εκείνο της soul, τον κόσμο τον ονειρικό.

Το Soul θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες το καλοκαίρι του 2020.