Γυρίσατε από διακοπές και είστε απελπισμένες; Το ίδιο κι εμείς, για αυτό έχουμε να σας κάνουμε την καλύτερη πρόταση. Μπείτε στο μπάνιο και περιποιηθείτε το δέρμα σας σαν να ήσασταν σε κάποιο σπα – δεν υπάρχει καλύτερη αίσθηση από αυτή του να βγαίνεις από το μπάνιο μοσχομυρίζοντας και με σούπερ απαλό δέρμα.

Πώς θα κατορθώσετε αυτό το τελευταίο; Με απολέπιση φυσικά, ώστε να απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα και το ξηρό δέρμα των διακοπών από το σώμα σας.

Δώστε μόνο προσοχή σε τέσσερα συχνά λάθη που κάνετε στην απολέπιση

Δεν επιλέγετε το κατάλληλο προϊόν

Είναι πολύ σημαντικό να αναγνωρίσετε τον τύπο δέρματος που έχετε και να βρείτε ένα προϊόν που εξυπηρετεί τις ανάγκες του. Αν έχετε για παράδειγμα ευαίσθητη επιδερμίδα δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε ένα για κανονικά δέρματα, καθώς μπορεί να είναι «σκληρό» για εσάς.

Δεν το εφαρμόζετε σε στεγνή επιδερμίδα

Ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι η χρήση του scrub σε βρεγμένο δέρμα. Πρέπει να το εφαρμόζετε σε καθαρή, στεγνή επιδερμίδα και μετά να βρέχετε μόνο τα δάχτυλά σας για να το τρίψετε.

Το ξεπλένετε πολύ γρήγορα

Το να το απλώσετε απλώς δεν αρκεί, πρέπει να κάνετε μασάζ για 5-10 λεπτά. Ιδανικά διαβάστε την ετικέτα του προϊόντος για να ξέρετε ακριβώς πόση ώρα χρειάζεται.

Δεν ενυδατώνετε το δέρμα σας μετά

Αφού ξεπλύνετε καλά με νερό το scrub, απλώστε μία ενυδατική κρέμα όσο ακόμα είναι νωπό για έξτρα ενυδάτωση.

Πηγή: Unique By Ermes