Διαβάστε τις ιστορίες των ανθρώπων της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης, που μάχονται καθημερινά για τα αδέσποτα και θα βρίσκονται στο «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014»:

Οι κραυγές τρυπούσαν το μυαλό των περαστικών. Τρομερά εύθραυστος ο Ρίκο, έμοιαζε σαν να μπορούσε να τον διαλύσει μια ριπή του ανέμου. Για περίπου τρεις μήνες ζούσε μαζί με τα πέντε αδερφάκια του μέσα σε έναν αγωγό στο γήπεδο Διάνα της Ηλιούπολης. Μοναδικός του σύμμαχος ο φόβος. Ίσως και η αδιαφορία των ανθρώπων. Ευτυχώς, όχι όλων. Οι εθελοντές της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης έφτασαν εκεί από την πρώτη στιγμή που ενημερώθηκαν για την ύπαρξη 6 μικρών σκυλιών. Με μοναδική αποσκευή τους την αγάπη για αυτά τα σκυλάκια τα «έθρεψαν» ελπίδα για το αύριο. Σήμερα, περίπου ενάμιση χρόνο μετά και από αυτή την διάσωση, τα 4 από τα 6 σκυλάκια έχουν υιοθετηθεί, έχουν βρει ανθρώπους που φροντίζουν για την ευζωία τους. Ιστορίες σαν αυτή βρίσκονται στην καθημερινότητα των ανθρώπων, που απαρτίζουν την Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης. Ανθρώπων, που επαναπροσδιορίζουν την έννοια της λέξης και προσφέρουν με ανιδιοτέλεια την αγάπη τους στα ζωάκια. Έτσι θα κάνουν και εν όψει της παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων στις 4 Οκτωβρίου, όπου θα γιορτάσουν μια ημέρα, που για αυτούς είναι σαν όλες τις άλλες. Αυτούς, τους σεμνούς φιλόζωους θα έχετε την δυνατότητα να τους συναντήσετε από κοντά το τριήμερο γιορτή για τα ζώα συντροφιάς, στο φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014» από τις 10- 12 Οκτωβρίου στο Hall 2 του «MetropolitanExpo»

Η Καλή έγινε… καλά

Οι περαστικοί την κοιτούσαν σαν ένα περίεργο αξιοθέατο με τον φόβο, την περιέργεια και την αδιαφορία να διστάζουν. Και έτσι η Καλή τριγυρνούσε στην Ηλιούπολη για πολλές ημέρες. Μονάχη της. Χωρίς καμιά βοήθεια. Κάποια σημάδια που είχε πάνω της ίσως να την φόβιζαν. Οι περαστικοί νόμιζαν ότι ήταν βρώμικη, ενδεχομένως άρρωστη και συνέχιζαν να βυθίζονται στις σκέψεις τους. Τα κορίτσια της Ζωοφιλικής Ηλιούπολης την είδαν και άρχισαν να της δίνουν τα χάδια που της έλειπαν. Φρόντισαν για την ευημερία της και την πήγαν αμέσως στον κτηνίατρο, ο οποίος καθησύχασε τους πάντες. «Θα γίνει καλά» είπε και ένα χαμόγελο απλώθηκε στο πρόσωπο όλων. Το έργο της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, που είναι αναγνωρισμένο φιλοζωικό σωματείο από το 1997, είναι πολυεπίπεδο. Δραστηριοποιείται στον τομέα της περισυλλογής, διάσωσης και περίθαλψης των αδέσποτων ζώων του Δήμου Ηλιούπολης και όχι μόνον. Υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο περιθάλπει, σιτίζει, εμβολιάζει, στειρώνει και προωθεί για υιοθεσία περίπου 200 αδέσποτα ζώα (κυρίως σκύλους και γάτες), τα οποία και προωθεί, κυρίως μέσω του Τύπου για υιοθεσία.

Οι ημέρες ευτυχίας του… «σκουπιδιού» στην Ολλανδία

«Ένα σκουπίδι βρίσκεται λίγα μέτρα από την είσοδο του δημαρχείου της Ηλιούπολης». Το τηλεφώνημα ξεδίπλωνε την κυνικότητα της ανθρώπινης φύσης. Η μικρή Αΐντα είχε «πεταχτεί» εκεί και ο κόσμος που περνούσε επεδείκνυε απάνθρωπη αδιαφορία, με αποκορύφωμα το τηλεφώνημα που έθεσε σε εγρήγορση τους ανθρώπους της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης, οι οποίοι περιέθαλψαν την Αΐντα και μάλιστα της βρήκαν και σπίτι, μακριά από τον τόπο του μαρτυρίου της. Στην Ολλανδία, εκεί, όπου σήμερα διάγει τις ευτυχισμένες του ημέρες. Αυτές είναι μονάχα λίγες από τις ιστορίες, που εκμυστηρεύθηκαν στο «People» οι άνθρωποι της Ζωοφιλικής Ένωσης Ηλιούπολης. Ιστορίες καθημερινότητας για αυτούς και ευαισθητοποίησης για όλους τους υπόλοιπους που τις διαβάζουν εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας των Ζώων την 4η Οκτωβρίου. Το σύνθημα τους είναι «Ένα σπίτι και μία οικογένεια για κάθε αδέσποτο». Το έργο τους μιλά για αυτούς

Η συνεργασία τους με τους κτηνιάτρους της περιοχής για εμβολιασμούς, στειρώσεις και ορθοπεδικά χειρουργεία, δεδομένου ότι περισυλλέγουν αρκετά αδέσποτα ζώα τραυματισμένα από αυτοκίνητα, λόγω της αυξημένης κίνησης στο μεγαλύτερο τμήμα του οδικού δικτύου της περιοχής, αποτελούν διαπιστευτήρια ακαταπόνητης εργασίας προς μια κατεύθυνση. Την ευζωία όλων των ζώων. Αυτό, θέλουν να δείξουν και κατά την διάρκεια του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει». Να ενημερώσουν τους επισκέπτες για το έργο τους, να συζητήσουν μαζί τους για τα προβλήματα, να βρουν νέους πιστούς που θα φροντίσουν να διευρύνουν το πολύτιμο για την ελληνική κοινωνία έργο τους.

Ελάτε λοιπόν στο «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014» το τριήμερο 10 -12 Οκτωβρίου για να τους γνωρίσετε από κοντά. Η είσοδος θα είναι ελεύθερη και θα υπάρχει parkingγια όλους. Για όλους όσοι επιλέξουν τα μέσα μεταφοράς θα υπάρχει εσωτερική συγκοινωνία από το επίπεδο των αφίξεων του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς το εκθεσιακό κέντρο.

Το «PeopleGreece» είναι χορηγός επικοινωνίας του φεστιβάλ «Κατοικίδια Εν Δράσει 2014».