Οι καθημερινοί παράγοντες άγχους, όπως η απαιτητική δουλειά, τα οικογενειακά προβλήματα και η έντονη προσωπική ζωή, απειλούν την ομαλή διατήρηση της καθημερινής σου περιποίησης, η οποία εξασφαλίζει μια υγιή και όμορφη εμφάνιση. Ο στόχος σου; Να συνειδητοποιήσεις τις αρνητικές επιδράσεις του στρες στο δέρμα σου και να τις αντιμετωπίσεις άμεσα και αποτελεσματικά.

Ο όρος «άγχος» (ή στρες) προέρχεται από το ρήμα άγχω, που στην αρχαία ελληνική γλώσσα σημαίνει σφίγγω ή πνίγω. Δύο λέξεις που αποτυπώνουν με μεγάλη ακρίβεια το συναίσθημα που προκαλεί ο εν λόγω όρος στους ανθρώπους, γεγονός που τον κατατάσσει φυσικά στην πρώτη θέση των «σύγχρονων ασθενειών» της εποχής μας. Το στρες, όπως γνωρίζεις, είναι υπεύθυνο τόσο για παθήσεις όπως η παχυσαρκία, η αρτηριακή υπέρταση, τα αλλεργικά και αυτοάνοσα νοσήματα και η κατάθλιψη όσο και για τη ραγδαία εξέλιξη σοβαρών ασθενειών, που απειλούν την ανθρώπινη ζωή.

Αυτό που ίσως να μην είναι ευρέως γνωστό είναι το μεγάλο μερίδιο ευθύνης που φέρει το έντονο και χρόνιο στρες στη γήρανση και τη φθορά του δέρματος, των μαλλιών και των νυχιών σου. Πιο συγκεκριμένα, το μυαλό, το σώμα και τα συναισθήματά σου παίζουν σημαντικό ρόλο στη συνολική εμφάνιση και υφή του δέρματος, ενώ το στρες ενεργοποιεί μια αλληλουχία νευρολογικών μηχανισμών που προκαλούν δερματικές ευαισθησίες και αντιδράσεις, οι οποίες οδηγούν σε μια κουρασμένη και ταλαιπωρημένη όψη. Μπορεί να είναι σχεδόν αδύνατο να «διώξεις» το στρες από τη ζωή σου, όμως αναγνωρίζοντας τα βασικότερα προβλήματα που δημιουργεί στην εξωτερική σου εμφάνιση και βρίσκοντας τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να τα αντιμετωπίσεις, θα είσαι σε θέση να τα εξαλείψεις το συντομότερο δυνατό.

ΜΑΥΡΟΙ ΚΥΚΛΟΙ ΚΑΙ ΣΑΚΟΥΛΕΣ

Οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια είναι η αντανάκλαση ενός ανθυγιεινού τρόπου ζωής, με την έλλειψη ύπνου να πρωταγωνιστεί. Το άγχος δεν σου επιτρέπει να χαλαρώσεις και να απολαύσεις έναν ήρεμο και γαλήνιο ύπνο, με αποτέλεσμα η ορμονική σου ισορροπία να διαταράσσεται. Κατά συνέπεια, τα μάτια βυθίζονται βαθιά στις υποδοχές τους, τα αιμοφόρα αγγεία κάτω από την ιδιαίτερα λεπτή περιοχή αυτών γίνονται πιο εμφανή και η συλλογή υγρών μεγιστοποιείται.

Η ΛΥΣΗ

Ένας βαθύς, 8ωρος ύπνος είναι αδιαμφισβήτητα απαραίτητος για την εξάλειψη των μαύρων κύκλων και του πρηξίματος κάτω από τα μάτια. Όμως, μια ισορροπημένη διατροφή, πλούσια σε φρέσκα φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και πρωτεΐνη, θα βοηθήσει σημαντικά. Συνδυαστικά, η καθημερινή χρήση προϊόντων με βιταμίνη C, υαλουρονικό οξύ, έλαιο τριαντάφυλλου και πράσινο τσάι στη σύνθεσή τους θα χαρίσει φως και λάμψη στο κουρασμένο βλέμμα σου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Instyle.gr