Κάθε χρόνο, λίγες ημέρες πριν την απονομή των Όσκαρ, διεξάγεται στο Χόλιγουντ το δείπνο των υποψήφιων για να διεκδικήσουν κάποιο από τα βραβεία που δίνονται. Φέτος, καθώς η απονομή θα γίνει πιο νωρίς από κάθε άλλη χρονιά τα τελευταία 10 χρόνια, το δείπνο των υποψηφίων έγινε το βράδυ της Δευτέρας και διοργανώθηκε για πρώτη φορά στον ίδιο χώρο που θα γίνει και η απονομή.

Πριν το δείπνο έγινε το καθιερωμένο cocktail party και στη συνέχεια όλοι οι υποψήφιοι έκαναν τη βόλτα τους από το χαλί για να τους φωτογραφίσουν οι δημοσιογράφοι που είχε καλέσει η Ακαδημία.

Από το φετινό κάλεσμα απουσίαζαν ο Μάρτιν Σκορτσέζε και ο Έλτον Τζον που δεν κατάφεραν να ταξιδέψουν στο Λος Άντζελες, ενώ πριν το δείπνο τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον Κόμπι Μπράιαντ, την κόρη του και τους άλλους 7 νεκρούς.

Από τις εμφανίσεις που είδαμε, αναμφίβολα ο Μπραντ Πιτ ήταν – για εξοργιστικά ακόμια μια φορά – ο άνθρωπος που εντυπωσίασε περισσότερο. Δεν ήταν τόσο το κουστούμι του, αλλά το hairstyle του που αναδείκνυε σε απόλυτο βαθμό την άπειρη γοητεία του.