Πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι στο νέο Matrix που ετοιμάζεται θα πρωταγωνιστεί ξανά ο Κιάνου Ριβς. Οι αντιδράσεις έδειξαν πως η δυναμική του franchise είναι ακόμα πολύ μεγάλη. Είναι όμως μια δυναμική που χτίστηκε από τη σύνδεση του Ριβς με το franchise. Πώς θα ήταν τα πράγματα αν αντί του Ριβς ήταν ο Γουίλ Σμιθ;

Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα «what if?» που παράγει με τη σέσουλα το σινεμά. Όχι μόνο στο τι θα γινόταν αν ήταν ο Σμιθ αντί του Ριβς, αλλά συνολικά αν κάποιος από τις άλλες επιλογές είχε δεχτεί. Όπως ο Μπραντ Πιτ.

Ας μείνουμε όμως στον Σμιθ. Ο Σμιθ προμοτάρει την ταινία Gemini Man. Εκεί υποδύεται έναν τύπο που τον κυνηγάει η νεότερη εκδοχή του εαυτού του και καλείται να την σκοτώσει πριν συμβεί το ανάποδο. Με αφορμή αυτό το στόρι, ρωτήθηκε σε συνέντευξή του τι θα έλεγε στον νεότερο εαυτό του αν είχε την ευκαιρία.

Κι η απάντηση του δεν άργησε ιδιαίτερα. Ο Γουίλ Σμιθ φαίνεται πως μετανιώνει που απέρριψε τότε τον ρόλο και γι΄αυτό είπε «Θα με έπιανα και θα μου έλεγα «ε, ηλίθιε…γιατί δεν δέχτηκες το Matrix?»».

Εκείνη την εποχή ο Σμιθ είχε δεχτεί πρόταση για την ταινία Wild Wild West και θεώρησε ότι εκεί θα έχει μεγαλύτερη τύχη. Κάτι που θεωρητικά ήταν λογικό εκείνη την εποχή. Κανείς δε θα μπορούσε να φανταστεί την πορεία του Matrix.