To φουτουριστικό concept showroom «Utopia @ Golden Hall» στο ισόγειο του Golden Hall αλλάζει υπό τη δημιουργική ματιά ενός αγαπημένου ανθρώπου των media: ο Δημήτρης Αργυρόπουλος «χτίζει» τη δική του προσωπική Ουτοπία και μας καλεί να τη γνωρίσουμε!

Τrending topics σε μόδα και τεχνολογικά gadgets παρουσιάζονται μέσα από επιλεγμένα προϊόντα από καταστήματα του Golden Hall, που σε συνδυασμό με το περιβάλλον του showroom, αφηγούνται στους επισκέπτες το concept του δεύτερου curator «New Nomads». Και μας καλούν να τα αποκτήσουμε!

Με το «New Nomads», ο Δημήτρης Αργυρόπουλος επιλέγει περίπου 40 προϊόντα από τα καταστήματα του Golden Hall και τα τοποθετεί στο showroom, δημιουργώντας μια μοναδική αφήγηση.

Η ιδέα του «New Nomads»

Ζωή στη φύση αλλά με τις ανέσεις της πόλης, διάθεση για περιπέτεια, νέο αποικιακή αισθητική, new-boho λογική αλλά διατήρηση της αστικής ποιότητας ζωής και premiumness είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που συναντάμε στο installation του Δημήτρη Αργυρόπουλου.

Σ’ αυτή την ενότητα, ο curator θα φιλοξενεί κάθε εβδομάδα έναν καλεσμένο (καλλιτέχνη, δημοσιογράφο, influencer, επιχειρηματία – μία προσωπικότητα που «δένει» με τη θεματική ενότητα ή/και συμβάλει με κάποιο τρόπο στην ιστορία του), για μία mini συνέντευξη.

Ο Δημήτρης Αργυρόπουλος έχει ήδη υποδεχτεί τη Μπέττυ Μαγγίρα, ενώ ο σεφ Βασίλης Καλλίδης και ο εκδότης Κίμων Φραγκάκης βρίσκονται ανάμεσα στους επόμενους καλεσμένους του.

Επίσης, κάθε εβδομάδα, στον χώρο δίπλα στο Utopia θα πραγματοποιείται ένα διαδραστικό με το κοινό event, εμπνευσμένο από την κεντρική ιδέα του concept. Τα θέματα των side-events έχουν να κάνουν με fashion, beauty, tech, food & drink, ενώ η συμμετοχή του κόσμου είναι ιδιαίτερα σημαντική. Η δημιουργική ομάδα του Utopia περιμένει τις προτάσεις του κόσμου και παραμένει στη διάθεση του κοινού προκειμένου να προσφέρει δράσεις που θα τους εξασφαλίσουν μια ιδιαίτερη εμπειρία.

Έτσι, στα πλαίσια που concept που ετοίμασε ο Δημήτρης Αργυρόπουλος, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να φωτογραφηθούν σαν να έκαναν εξώφυλλο για το περιοδικό του Instyle. Oι fashion photographer και oι fashion & beauty experts του περιοδικού θα είναι μαζί σας στο Utopia για να επιμεληθούν τη φωτογράφισή σας!

Το μανιφέστο του «New Nomads»

Το New Nomads μέσα από τα λόγια του Δημήτρη Αργυρόπουλου:

Δεν χρειάζεται να ξέρεις πολλά  για να καταλάβεις ότι η μετακίνηση είναι η απόλυτη ελευθερία.

Το βλέπεις στις ταινίες του Hollywood, στις διαφημίσεις αυτοκινήτων, στα βιβλία που διαβάζεις στα τα-ξίδια που ονειρεύεσαι.

Πόσες φορές δεν ζήλεψες στο αντίκρισμα μιας εικόνας που έδειχνε κάποιους με χαμογελά και αισιοδο-ξία να αναχωρούν για κάπου… όπου…

Η πρώτη σκέψη σου ήταν… «μα πού να πηγαίνουν;» και η επόμενη… «μα δεν δουλεύουν;».

Η τεχνολογία έσβησε τα σύνορα από τους χάρτες. Το internet και το digital thinking μας επιτρέπουν πλέον να μην έχουμε μια βάση σταθερή, είτε αυτό αφορά τη δουλειά μας, είτε αυτό αγορά το σπίτι μας.

Η βάση είναι μέσα μας… Είμαστε οι νέοι νομάδες.

Χωρίς δικά μας αυτοκίνητα αλλά ενοικιαζόμενα για κάποιες ώρες, χωρίς δικά μας σπίτια, αλλά με airbnb  συμβόλαια.

Μπορούμε να δουλεύουμε από έναν πολύχωρο κάπου στο Βερολίνο όπου νοικιάσαμε για ένα μήνα το γραφείο με  μια σύνδεση internet και ένα τηλέφωνο και μετά να μεταφερθούμε στην Αφρική για να τε-λειοποιήσουμε ένα project που δουλεύουμε.

Αρκεί να κυνηγάμε τα όνειρα μας και συνδεδεμένοι on line να τα πραγματοποιούμε.

Είμαστε οι νέοι νομάδες… Και ο πλανήτης είναι το σπίτι μας.

Η τεχνολογία μας δίνει την απόλυτη πολυτέλεια να μπορούμε να ζήσουμε αυτό τετριμμένο hashtag στο instagram #myofficefortoday  και να βρεθούμε εκεί που η έμπνευσή μας πηγαίνει.

Η ουτοπία μας γίνεται πραγματικότητα με τη συμβολή της τεχνολογίας, και μας δίνει τη μοναδική ευ-καιρία να γνωρίσουμε ενδιαφέροντες ανθρώπους, νέες κουλτούρες, αλλά μας δίνει τη δυνατότητα να γνωρίσουμε πραγματικά εμάς τους ίδιους.

… Το ταξίδι είναι δικό μας.

More Info: goldenutopia.gr

*To concept New Nomads του Δημήτρη Αργυρόπουλου θα παραμείνει στο Κέντρο μέχρι τις αρχές Αυγούστου