Αν είχαμε ένα ευρώ για κάθε φορά που ακούγαμε πως με το αντηλιακό (υψηλού SPF) δεν μαυρίζετε θα είμασταν στην Καραϊβική με ένα κοκτέιλ στο ένα χέρι και ένα αντηλιακό με SPF 30 στο άλλο. Επειδή όμως, η επανάληψη είναι μήτηρ πάσης μαθήσεως θα σας τα ξαναπούμε…

Αρχικά να ξεκαθαρίσουμε πως, κανένα αντηλιακό δεν προσφέρει απόλυτη προστασία από την ακτινοβολία. Τα αντηλιακά με ισχυρά φίλτρα μπλοκάρουν τις βλαβερές ακτίνες και προστατεύουν το δέρμα όμως, ένα μέρος της ακτινοβολίας περνάει και αυτό κατά συνέπεια κάνει το δέρμα μας να παράγει μελανίνη. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μαυρίζουμε με το αντηλιακό και μάλιστα καλύτερα! Όχι μόνο το χρώμα που παίρνουμε είναι πιο βαθύ και όμορφο αλλά αποφεύγουμε και το κάψιμο που είναι και το ζητούμενο. Μην ξεχνάτε, η έκθεση στον ήλιο λειτουργεί αθροιστικά κι έτσι κάθε κάψιμο από τον ήλιο που είχαμε ποτέ στη ζωή μας παίζει ρόλο στη δημιουργία περεταίρω προβλημάτων.

antiliako plati kalokairi spf

Τι δείκτη όμως πρέπει να φοράτε; Ο μεγαλύτερος δείκτης προστασίας στα αντηλιακά είναι το 50 αν και η διαφορά του με το 30 είναι πάρα πολύ μικρή. Οτιδήποτε πάνω από αυτό είναι περιττό και δεν ισχύει. Μη βιάζεστε… δεν βάλατε μια φορά και τελειώσατε. Για να προστατευτείτε σωστά πρέπει να βάζετε την προτεινόμενη ποσότητα (το γράφουν όλα τα μπουκάλια από πίσω) και να το ανανεώνετε συχνά. Και να θυμάστε, αν σας δούμε με λάδια μαυρίσματος στα χέρια θα σας επιτεθούμε.

Sincerely,

The Beauty Department