Μπορεί ο Leonard Cohen να έχει φύγει από τη ζωή όμως η φωνή του δεν έχει χαθεί. Με την επιμέλεια του γιου του, σε έναν μήνα και πιο συγκεκριμένα  στις 22 Νοεμβρίου πρόκειται να κυκλοφορίσει ένας νέος δίσκος του καλλιτέχνη με τον τίτλο «Thank you for the dance».

Επτά μήνες μετά τον θάνατο του Leonard Cohen, ο γιός του Adam Cohen αποφάσισε να απομακρύνθεί σε ένα μεταποιημένο γκαράζ στην αυλή του, στον ίδιο δρόμο με το σπίτι του Leonard, για να δουλέψει ξανά με τον πατέρα του και να μείνει με τη συντροφιά της φωνής του. Από την προηγούμενη συνεργασία τους στον δίσκο  “You Want It Darker” είχε απομείνει αχρησιμοποίητο υλικό, συμπεριλαμβανομένου και φωνητικά το οποίο ο  Leonard είχε ζητήσει από τον γιο του να τελειοποίησει.

«Καθώς συνθέταμε και ενορχηστρώναμε την μουσική και τους στίχους, διαλέξαμε τις πιο χαρακτηριστικές μουσικές του υπογραφές για να τον κρατήσουμε κοντά μας», δήλωσε ο Adam Cohen και συνέχισε «Αυτό που με συγκινεί περισσότερο στο album είναι η έκπληκτη αντίδραση αυτών που το έχουν ακούσει. Ο Leonard ζει! Λένε, ο ένας μετά τον άλλον».

Το “Thankis for the Dance” είναι μία αναπάντεχη ευλογία, ένα δώρο ομορφιάς και δύναμης. Η φωνή του Leonard Cohen δεν έχει χαθεί. Ο χορός συνεχίζεται.