Από τη Δώρα Μάστορα,

Ο Αλέξανδρος Λιάκος, hair artist και ιδιοκτήτης ενός από τα κομμωτήρια Gino Hair andMore, μας ξεναγεί στις νέες τάσεις και μας μαθαίνει να αγαπάμε τα αφράτα μαλλιά και τις αθώες αποχρώσεις.

Διανύουμε την εποχή που όλες οι γυναίκες έχουν ανάγκη για μια αλλαγή. Θέλετε να μας πείτε ποιες είναι οι νέες τάσεις στα hair cuts και αν υπάρχουν επιλογές για όλα τα μήκη;

Οι επιλογές είναι όντως πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Μπορούμε να δούμε μαλλιά πολύ κοντά και μαλλιά που ξεπερνούν τη μέση της πλάτης. Όλα έχουν τον κοινό παρονομαστή ότι υπακούουν στις νόμους της γεωμετρίας. Ακόμα και τα κουρέματα που έχουν εσωτερικά φιλαρίσματα, για να εντείνεται ο όγκος τους, εξωτερικά είναι αυστηρά και γεωμετρικά. Μια μοντέρνα προσέγγιση που χαρακτηρίζεται από απλότητα αλλά και δυναμισμό.

???????????????????????????????????????????????????????????????????????

Το καρέ παραμένει στο προσκήνιο; Σε ποια πρόσωπα ταιριάζει;

Το καρέ έχει κάνει μια μεγάλη επιστροφή και έχει υιοθετηθεί από γυναίκες κάθε ηλικίας, ακριβώς γιατί ταιριάζει σε όλα τα πρόσωπα, αρκεί να προσεγγιστεί με το σωστό τρόπο. Ένα καρέ διαφοροποιείται τόσο από το μήκος του όσο και από την ύπαρξη ή όχι της φράντζας. Ακόμα και το μήκος της φράντζας μπορεί να κάνει το αποτέλεσμα να φαίνεται διαφορετικό. Ο κομμωτής, λοιπόν, αυτό που έχει να κάνει είναι να βρει ποιο καρέ ταιριάζει σε κάθε πρόσωπο και να το δημιουργήσει. Είναι ένα κούρεμα πολύ θηλυκό και μια καλή πρόταση και για την άνοιξη.

Τα αντρικά κουρέματα διευκολύνουν τις γυναίκες; Υπάρχει τρόπος να αποκτήσουν περισσότερο ενδιαφέρον;

Τα pixie cut οι γυναίκες στην Ελλάδα τα αντιμετωπίζουν ακόμα με καχυποψία. Η αλήθεια είναι πως, για να αποκτήσει ένα αντρικό κούρεμα ένταση και να γίνει ενδιαφέρον, πρέπει να δουλευτεί καλά τόσο με ασυμμετρίες όσο και με το χρώμα. Σημασία έχει να βρεθεί ένας τρόπος διαφοροποίησης. Αυτό μπορεί να γίνει με μια δυναμική μακριά φράντζα ή με layersαπό χρώμα που δίνουν κίνηση και όγκο στο αποτέλεσμα. Όταν, φυσικά, εφαρμοστούν με τρόπο φυσικό, ξεκινούν από το εσωτερικό των μαλλιών και φτάνουν στην επιφάνεια του χτενίσματος περισσότερο ως αχτίδες φωτός και λιγότερο ως χρώμα.

??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Οι πλεξίδες είναι μια λύση για την καθημερινότητα; Ποιες ακριβώς θα δούμε αυτή την άνοιξη;

Οι πλεξίδες είναι ένα ευχάριστο παιχνίδι που μπορεί να δοκιμάσει κάθε γυναίκα με μαλλιά σε αρκετά μακρύ μήκος. Υπάρχουν και εδώ πολλές επιλογές, όπως είναι τα λεπτά, περίτεχνα πλεξουδάκια που συγκρατούνται σε κότσο ή η εντυπωσιακή πλεξίδα ψαροκόκαλο. Χτενίσματα αρκετά δύσκολα για την καθημερινότητα, αφού οι περισσότερες γυναίκες δεν μπορούν να τα δημιουργήσουν μόνες τους. Αγαπημένη μου εκδοχή είναι οι αφράτες, απαλές και φαινομενικά ερασιτεχνικές πλεξίδες που είδαμε στο catwalk τηςChanel, της Donna Karan και του Michael Kors για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2015. Μπορεί να τις φτιάξουν όλες οι γυναίκες και έχουν μια γοητευτική αφέλεια που ξεχωρίζει.

Προτείνετε τις αφέλειες για αυτή την εποχή;

Παρόλο που οι αφέλειες, όπως έχει καθιερωθεί να λέγεται στην Ελλάδα η φράντζα που δεν ξεπερνάει το μήκος του μετώπου, είναι μια ενδιαφέρουσα πρόταση για τις γυναίκες που θέλουν να αλλάξουν κάτι στο πρόσωπό τους, χωρίς να χάσουν μήκος από το πίσω μέρος των μαλλιών, αποφεύγω να τις προτείνω εύκολα. Οι αφέλειες είναι καλύτερο να γίνονται από το φθινόπωρο και μετά, ιδίως αν τα μαλλιά έχουν φυσικό σπάσιμο, γιατί απαιτούν καθημερινό styling και δεν συγχωρούν τα λάθη.

Ποια είναι τα trends στα χρώματα Υπάρχουν αποχρώσεις που έχουν ξεχωρίσει;

Τα ξανθά βρίσκονται στο προσκήνιο όσο ποτέ άλλοτε. Ξανθές αποχρώσεις που δεν έχουν καμιά διάθεση να προκαλέσουν. Αθώες και απαλές, μοιάζουν σαν πέρασμα μιας πούδρας πάνω στη φυσική βάση των μαλλιών και δεν υποψιάζουν καθόλου για την ύπαρξη βαφής. Φέτος δεν θα δούμε πλατινέ ή λευκά χρώματα. Ακόμα και τα ροζ ή μπλε, που τις προηγούμενες σεζόν πρωταγωνιστούσαν, αρχίζουν να υποχωρούν με γρήγορα βήματα.

Οι μελαχρινές Ελληνίδες τι μπορούν να κάνουν για να ζωντανέψουν τη φυσική τους βάση;

Στις μελαχρινές δεν προτείνω θεαματικές αλλαγές που θα τις βάλουν σε μια διαδικασία να βάφουν τη ρίζα κάθε τρεις και λίγο. Κανείς πια δεν έχει το χρόνο ή το χρήμα για να πηγαίνει κάθε 20-25 μέρες στο κομμωτήριο. Αν η βαφή περαστεί εσωτερικά με λεπτάlayers, το αποτέλεσμα θα δώσει φως, κίνηση και όγκο χωρίς να πειραχτεί καθόλου η ρίζα.

Αν πάλι μια γυναίκα θέλει οπωσδήποτε να γίνει ξανθιά από μελαχρινή, τότε αυτό θα το κάνω με αργές διαδικασίες, για να εξασφαλίσω πάνω απ’ όλα την υγεία των μαλλιών.

Τι συμβουλεύεις μια γυναίκα που έρχεται με μια φωτογραφία επώνυμης και απαιτεί να μεταμορφωθεί σε εκείνη;

Αυτό είναι ένα συχνό φαινόμενο και δεν μπορεί κανένας κομμωτής να το αποφύγει. Σημασία έχει να καταφέρεις να προσαρμόσεις αυτό που βλέπεις στη φωτογραφία στην πελάτισσα με τον καλύτερο τρόπο. Να συζητήσεις μαζί της, να ενημερωθείς για την καθημερινότητά της, να αναγνωρίσεις το στιλ της και να δημιουργήσεις, στο τέλος, ένα αποτέλεσμα που θα εκφράζει τη δική της προσωπικότητα.

Τα μαλλιά «τοστιέρα» από τα ένδοξα 90s επανήλθαν στην επικαιρότητα. Πώς μπορεί μια γυναίκα να υιοθετήσει το look χωρίς να είναι υπερβολική;

Αυτό το look, που φαινομενικά απευθύνεται σε μικρότερες ηλικίες, μπορεί να δώσει ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα, αν το εντάξεις σε μικρές δόσεις στο χτένισμά σου. Περνάς την ειδική πρέσα τόπους τόπους στα μαλλιά και έχεις ένα σούπερ μοντέρνο χτένισμα, γεμάτο όγκο και κίνηση. Εξάλλου αυτή τη σεζόν τα κύματα των μαλλιών είναι απαλά και φυσικά. Δεν υπάρχουν στιλιζαρισμένες μπούκλες. Το σπάσιμο της τρίχας εντείνεται με τη χρήση ενός καλού προϊόντος styling και τα μαλλιά φαίνεται να αποκτούν μαλακή υφή και όψη ζωντανή και λαμπερή.

Ποια είναι η σωστή περιποίηση που μπορεί να προσφέρει μια γυναίκα στα μαλλιά της;

Το πιο σημαντικό είναι οι συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο, για να καθαρίζονται οι άγριες και ξηρές άκρες και να αποφεύγονται το σπάσιμο και η ψαλίδα. Στη συνέχεια, τα μαλλιά πρέπει να φροντίζονται με ένα σύστημα που περιλαμβάνει σαμπουάν, conditioner και μάσκα, το οποίο ανταποκρίνεται στις ανάγκες τους, ενώ το styling οφείλει να γίνεται με προσοχή. Το καλοκαίρι, τα μαλλιά έχουν ανάγκη αντιηλιακής προστασίας και ακόμα πιο έντονης ενυδάτωσης. Μια θεραπεία λουτήρα, ανά διαστήματα, μπορεί να διατηρήσει τα μαλλιά υγιή και στιλπνά για ακόμα περισσότερο καιρό.

simvoules expert HayworthRitaGilda

Υπάρχουν χτενίσματα/κουρέματα μεγάλων σταρ που έμειναν στην ιστορία;

Προσωπικά πιστεύω ότι τρεις γυναίκες επέβαλαν το χτένισμά τους στην ιστορία. Η πρώτη είναι η Rita Hayworth, η οποία καθιέρωσε τόσο τις απαλές βαγκ όσο και τις ανέμελες μπούκλες, η δεύτερη είναι η Mia Farrow, που έκανε πολλές γυναίκες να αγαπήσουν τοpixie cut και να το βάλουν στην ζωή τους, και η τρίτη είναι η ανυπέρβλητη Brigitte Bardot, με τα αφράτα, ξανθά μαλλιά και την αισθησιακή φράντζα που έπεφτε αδιάφορα στο μέτωπο.

Πες μας δυο λόγια για τη συμμετοχή των Gino Hair and More στην εκστρατείαDonate Hair Donate Love.

Η δωρεά μαλλιών είναι μια πράξη αγάπης, την οποία μπορεί να κάνει ο καθένας που το μήκος των μαλλιών του ξεπερνά τα 20 cm. Πολλά παιδιά έχουν ανάγκη από αυτά τα μαλλιά, γιατί πάσχουν από ασθένειες που οδηγούν στη μερική ή ολική απώλεια των δικών τους. Με μια απλή κίνηση, ουσιαστικά με μια ψαλιδιά, μπορεί ο καθένας μας να γίνει αρωγός σε αυτή την προσπάθεια. Στα κομμωτήρια Gino Hair and More, αν αποφασίσεις να δωρίσεις τα μαλλιά σου, θα κουρευτείς χωρίς κόστος και τα μαλλιά θα σταλούν μέσω της Donate Hair Donate Love σε εκείνες τις εταιρείες που δημιουργούν περούκες. Ακόμα και αν τα μαλλιά σου είναι βαμμένα, μπορείς να έρθεις στα κομμωτήριά μας, καθώς αναλαμβάνουμε την αποστολή τους στην Αμερική, όπου τα επεξεργάζονται και μας τα επιστρέφουν χωρίς χρώμα για να προχωρήσουμε στη διαδικασία. Τώρα που το κοντό κούρεμα είναι στη μόδα, μήπως πρέπει να σκεφτείς σοβαρά να γίνεις και εσύ μέρος αυτής της αλυσίδας αγάπης και ανιδιοτελούς προσφοράς;

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή, μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Διαβάστε επίσης:

5 Πράγματα που έμαθα κάνοντας πολλή παρέα με το Νικόλα Βιλλιώτη

Video: Ο τέλειος κότσος γίνεται σε ένα λεπτό

Μήπως το μυστικό για τέλεια μαλλιά είναι όντως να μην τα λούζουμε;

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store