Η κλασική ταινία animation «Η λαίδη και ο αλήτης» του 1955 γίνεται live – action ριμέικ και η παραγωγή είχε την καταπληκτική ιδέα να χρησιμοποιήσει στο καστ σκύλο από καταφύγιο αδέσπωτων ζώων.

Ο Μόντε, λοιπόν, είναι τo 2χρονο τεριέ που οι εκπαιδευτές ζώων του Hollywood στους οποίους η παραγωγή έχει αναθέσει την αναζήτηση του καστ, θα είναι ο «Αλήτης», το σκυλάκι του δρόμου που ερωτεύεται τη «Λαίδη», ένα αμερικανικό κόκερ σπάνιελ.

Ο Μόντε διασώθηκε από τις δημόσιες υπηρεσίες για τα ζώα στην περιοχή Las Cruces στο Νέο Μεξικό και υιοθετήθηκε από το καταφύγιο ζώων HALO στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο σκoπός της αναζήτησης σκύλου που πραγματοποιήθηκε στο καταφύγιο, κρατήθηκε αρχικά μυστικός. «Ξέραμε ότι έψαχναν για ένα σκύλο για το Hollywood, δεν γνωρίζαμε το γιατί. Ήταν μυστικό. Έψαχναν πολύ συγκεκριμένο σκύλο και δεν γνωρίζαμε τι ακριβώς », δηλώσε η επικεφαλής του καταφυγίου, Heather Allen, στην τοπική εφημερίδα Las Cruces Sun.

Η πρεμιέρα της ταινίας έχει προγραμματιστεί για 12 Νοεμβρίου στη νέα streaming υπηρεσία της Disney.  Τη φωνή του «Αλήτη» θα κάνει ο Τζάστιν Θερού, ενώ τη φωνή της «Λαίδης» η Τέσα Τόμσον.

Το καταφύγιο ζώων της Αριζόνα είναι ιδιαίτερα περήφανο για τον Μόντε γιατί βλέπει την ευκαιρία να επικοινωνήσει τη δράση του και τους σκοπούς τους αναφορικά με τα αδέσποτα ζώα.