Πίσω από τη Genique (Ζενίκ) δεν υπάρχει κάποιος σχεδιαστής. Αντιθέτως, εάν δεν υπήρχαν ταλαντούχοι σχεδιαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της μόδας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Genique, η οποία πήρε το όνομά της από την ένωση των λέξεων Generation Unique.

Η ιδέα για το brand

Την ιδέα για το brand, εμπνεύστηκε η creative director του η οποία είναι και εδώ και χρόνια δημοσιογράφος μόδας. Η Πόπη Τερσιπάζογλου είναι ο άνθρωπος πίσω από τη Genique, λοιπόν.  Τα τελευταία χρόνια, η Πόπη εργαζόταν σε περιοδικά μόδας ενώ λίγο πριν ξεκινήσει το «χτίσιμο» της Genique, ήταν διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό InStyle.

Η αγάπη της για οτιδήποτε ρετρό σε συνδυασμό με την εμπειρία της πάνω στο θεωρητικό κομμάτι της μόδας ήταν ο λόγος για τη δημιουργία της Genique. Επιθυμία της ήταν να φτιαχτεί ένα site που θα συνδυάζει τη θεωρία με την πράξη. Να «μιλήσει» μέσα από την επαναδημιουργία θρυλικών ρούχων για την ιστορία της μόδας και τις σπουδαιότερες εκπροσώπους της. Τα ρούχα της Genique κολακεύουν το σώμα της γυναίκας ενώ είναι σχεδιασμένα για «πραγματικές» γυναίκες με καμπύλες.

Πώς προέκυψε το όνομα

Τo Genique πρόκειται για ένα νεοσύστατο brand ρούχων το οποίο είναι κάτι σαν τον «Ακέφαλο Καβαλάρη». Δεν «έχει» σχεδιαστή ή σχεδιάστρια. Αντιθέτως, εάν δεν υπήρχαν ταλαντούχοι σχεδιαστές καθ’ όλη τη διάρκεια της ιστορίας της μόδας, δεν θα υπήρχε σήμερα η Genique, η οποία πήρε το όνομά της από την ένωση των λέξεων Generation Unique.

Η έμπνευση πίσω από τη δημιουργία του brand

Τα ρούχα είναι σχεδιασμένα για όσους λατρεύουν τη μόδα περασμένων δεκαετιών και τα ρετρό φορέματα, εμφανίσεις που έκαναν style icons του παρελθόντος και που ακόμα θεωρούνται θρυλικές.

Με επιρροές από τη μόδα του ’50, ’60 και τα ’70 και έμπνευση από τις γυναίκες του Old Hollywood καλοντυμένες γυναίκες όπως την Audrey Hepburn, τη Brigitte Bardot , τη Bianca Jagger, Twiggy κ.ά, η Genique δημιουργεί ρούχα που σκοπό έχουν να κάνουν τη γυναίκα που τα φοράει να αισθάνεται όμορφη.

Facebook/Instagram: @genique.official
E-shop: www.genique.gr
#geniqueofficial