Ένας φωτογράφος με τεράστια πορεία στον χώρο της μόδας και της τέχνης έμελλε να εμπνεύσει την παραγωγή και τους συντελεστές του reality μόδας Greece’s Next Top Model.

Στο χθεσινό επεισόδιο του reality, οι διαγωνιζόμενες κλήθηκαν να φωτογραφηθούν φορώντας color blocking σύνολα με σκοπό να διαφημίσουν τη νέα συλλογή με τσάντες ενός ιταλικού brand. Το concept, όμως. δεν ήταν τόσο απλό, καθώς τα κορίτσια έπρεπε να κάνουν weird πόζες. Όσοι δεν γνωρίζουν πολλά για την ιστορία της μόδας, της τέχνης και της φωτογραφίας αυτή ήταν μία ακόμα φωτογράφιση. Όσοι γνωρίζαμε όμως τι εστί weird posing, το μυαλό μας πήγε απευθείας σε έναν φωτογράφο με τεράστια πορεία της μόδας.

Ο λόγος για τον Guy Bourdin, έναν από τους πιο ταλαντούχους και διάσημους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Ο γαλλικής καταγωγής καλλιτέχνης γεννήθηκε το 1928 στο Παρίσι και από μικρή κιόλας ηλικία ανακάλυψε την αγάπη του για τη φωτογραφία.

Έλαβε την πρώτη του εκπαίδευση όσο βρισκόταν ακόμα στον στρατό, ενώ η πρώτη φορά που παρουσίασε τα έργα του στο κοινό ήταν το 1952 στην Galerie 29 στο Παρίσι. Από εκείνη τη στιγμή η καριέρα του εκτοξεύτηκε στα ύψη.

View this post on Instagram

#guybourdin #hermes #1989 Copyright The Guy Bourdin Estate 2017 Courtesy of @louisealexandergallery

A post shared by Guy Bourdin (@guybourdinofficial) on

Διαβάστε τη συνέχεια στο instyle.gr