Μια γιορτή που ενώνει τη φωνή των νέων ενάντια στις διακρίσεις πραγματοποιεί απόψε το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας, στις 8:30 μ.μ. στο θέατρο του Παλαιού Ελαιουργείου στην Ελευσίνα (Κανελλοπούλου 1, Παραλία Ελευσίνας).

Η «Γιορτή του Ουράνιου Τόξου» πραγματοποιείται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Φτιάχνουμε μαζί το Ουράνιο Τόξο» που έχει ως κεντρικό στόχο την ευαισθητοποίηση των νέων κατά της ρατσιστικής βίας.

Το πρόγραμμα της βραδιάς θα έχει ως εξής:

Στο πλαίσιο του θεσμού «Σύγχρονη Θεατρική Δημιουργία» του Φεστιβάλ Αισχυλείων θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Γδαρμένος», ένας «εκρηκτικός» θεατρικός μονόλογος με θέμα τη βία και τη νεανική παραβατικότητα. Η παράσταση απευθύνεται σε μαθητές 14-18 ετών και ενήλικες, ενώ μετά το τέλος της θα ακολουθήσει σύντομος ανοιχτός διάλογος του σκηνοθέτη της παράστασης Στρατή Πανούριου με τους νέους.

Η ομάδα των νεαρών αθλητριών του Π.Α.Κ.Π.Π.Α Ελευσίνας και η χορογράφος τους Ζέτα Βαλαβάνη θα παρουσιάσουν μια χορογραφία ενάντια στη βία και το ρατσισμό.

Τη βραδιά θα ολοκληρώσει μια «δυνατή» συναυλία με τα νεανικά συγκροτήματα Sleazy Lizards, Aces, και Blue Wanders (κατά σειρά εμφάνισης).

Είσοδος δωρεάν για μαθητές και νέους έως 25 ετών.

Ώρα προσέλευσης 20:30 ώρα.

Από τις αρχές του 2014 το Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας υλοποιεί το πρόγραμμα «Φτιάχνουμε Μαζί το Ουράνιο Τόξο» σε συνεργασία με τον Καλλιτεχνικό Οργανισμό ΚΟΧΥΛΙ και την υποστήριξη του Open Society Foundations. Στόχοι του προγράμματος είναι η μείωση της ξενοφοβίας, της εφηβικής παραβατικότητας, της ενδοσχολικής βίας καθώς και η πρόληψη ρατσιστικών συμπεριφορών, η ευαισθητοποίηση των νέων κατά των διακρίσεων και η προώθηση της ανεκτικότητας και της αλληλεγγύης προς τους μετανάστες. Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της περιοχής του Θριασίου Πεδίου.

Η παραπάνω εκδήλωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Ελευσίνας.

Μάθετε περισσότερα εδώ: www.facebook.com/FtiaxnoumeMaziToOuranioToxo

www.kentroagapis.gr

www.kohili.org

www.facebook.com/KohiliTheatrikosOrganismos