Λίγους μήνες μετά την ταινία του «The Favourite» ο Γιώργος Λάνθιμος επιστρέφει ξανά στις κινηματογραφικές αίθουσες και στον παλιό weird εαυτό του με μικρού μήκους ταινία. Έχουμε και λέμε:

H νέα ταινία ονομάζεται «Nimic» και πρόκειται για ατμοσφαιρικό, αγωνιώδες θρίλερ το οποίο ο Γιώργος Λάνθιμος συνυπογράφει με τον παλιό του γνώριμο, τον σεναριογράφο Ευθύμη Φιλίππου. Η ταινία, διάρκειας μόλις 12 λεπτών, έκανε την επίσημη πρεμιέρα της στο 72ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο, με τον  Έλληνα σκηνοθέτη να δηλώνει:

«Είμαι χαρούμενος για την ευκαιρία που μου δόθηκε να δουλέψω μια μικρού μήκους, ένα φορμάτ που συχνά είναι απαιτητικό αλλά ανταποδοτικό. Αναπτύξαμε το σενάριο βασισμένοι σε μια ιδέα που μας ιντρίγκαρε, ενώ είχαμε μεγάλη καλλιτεχνική ελευθερία κατά τη διάρκεια της παραγωγής. Είναι πάντα απολαυστικό να καλείσαι να σκεφτείς έξω από τα συνηθισμένα και να διαχειρίζεσαι ενθουσιώδεις ιδέες».

Στον βασικό ρόλο θα δούμε τον Ματ Ντίλον, ο οποίος πρόσφατα πρωταγωνίστησε στο «Σπίτι που Έχτισε ο Τζακ» του Λαρς Φον Τρίερ αλλά και την 27χρονη Ελληνοβελγίδα, Δάφνη Πατακιά. Το υπόλοιπο καστ αποτελείται από τους Λίζι Σενισέρος, Σούζαν Ελ, Ρόουαν Κέι, Γιουζίνα Λι, Σάρα Λι, Φλορένσια Μαρτσιότι και Τζέφρεϊ Ρέινς. Όσο για την υπόθεση της ταινίας, έχει να κάνει με μια απροσδόκητη συνάντηση στο μετρό που θα έχει σημαντικές συνέπειες στη ζωή ενός βιολοντσελίστα.

INFO: Το μοντάζ της ταινίας έγινε από τον Ντομινίκ Λιουνγκ και τον Γιώργο Μαυροψαρίδη.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής