Το να κάθεσαι όλη τη μέρα μπορεί να σε οδηγήσει στο λεγόμενο σύνδρομο των νεκρών γλουτών. Μην ανησυχείς. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη αρκεί να μπεις σε πρόγραμμα και να επαναφέρεις τη μνήμη σε ένα από τα πιο δύσκολα σημεία του σώματος σου!

Η αμνησία των γλουτών σημαίνει ότι οι μύες της περιοχής εφόσον ξεχνούν να αναλάβουν δράση κατά τη διάρκεια της ημέρας και των προπονήσεων σου. Έτσι, άλλοι μύες από τις κοντινές περιοχές αναλαμβάνουν να σηκώσουν το βάρος των εργασιών, όπως οι τετρακέφαλοι και οι καμπτήρες των ισχίων, και όπως καταλαβαίνεις αυτό ισούται με πιθανό τραυματισμό και επιβάρυνση. Κάτι ίσως πιο σημαντικό είναι το γεγονός ότι όσο και να γυμνάζεις την περιοχή των γλουτών, οι μύες δεν θα ανταποκριθούν, άρα η άσκηση πάει χαμένη…

Η Personal trainer Lena Marti, έχει τη λύση με ένα πρόγραμμα με βαράκια που θα θέσει σε λειτουργία το μέγα γλουτιαίο, τον μέσο και τον ελάσσονα (μικρό). Οι δύο τελευταίο συνήθως παραμελούνται σε ασκήσεις όπως τα καθίσματα, οπότε το να συμπεριλάβεις ασκήσεις που θα γυμνάσουν όλα τα σημεία είναι Must!

Τι θα χρειαστείς

Ένα σετ βαράκια – ξεκίνα από 4 κιλά και ανέβα όταν νιώσεις έτοιμη! Μπορείς να κάνεις τις ασκήσεις σε σετ – δηλ. 2 ασκήσεις σε 3 σετ επαναλήψεων – και να ξεκουραστείς για 30 δευτερόλεπτα ή να κάνεις κάθε άσκηση από 1 φορά και να επαναλάβεις τον κύκλο 3 φορές.

Sumo Squats: 12 επαναλήψεις

Curtsy Lunges – προβολές διαγώνια πίσω: 12 επαναλήψεις αλλάζοντας θέση

Donkey Kicks: 12 επαναλήψεις σε κάθε πόδι

Weighted Glute Bridges: 12 επαναλήψεις

Bulgarian Split Squats: 12 επαναλήψεις σε κάθε πόδι

Single leg Deadlifts: 12 επαναλήψεις σε κάθε πόδι

Kneeling Side Kicks: 12 επαναλήψεις σε κάθε πλευρά

Lateral Lunges: 12 επαναλήψεις, αλλάζοντας πλευρές

Deadlifts: 12 επαναλήψεις

Squat Jumps: 12 επαναλήψεις

FitGirls, Facebook @FitGirls, Instagram @FitGirls

Πηγή: InStyle.gr