Φυσικά μιλάμε για τα χιλιάδες δημόσια πρόσωπα ανά την υφήλιο που αντιστέκονται στη γήρανση έχοντας διατηρήσει μια φυσικά φρέσκια νεανική όψη. Ποιο είναι, όμως, το μυστικό της επιτυχίας; Το Facelift πρέπει να είναι αψεγάδιαστο, προσδίδοντας συγχρόνως ομοιόμορφη αποκατάσταση του προσώπου και του λαιμού, συνολικά και αρμονικά. Αυτή η απόλυτη αρμονία και η φυσικότητα του αποτελέσματος είναι ο στόχος της νέας γενιάς πλαστικών χειρουργών, με ορατά τα αποτελέσματα. Αναγνωρίσιμοι άνθρωποι, που είναι προχωρημένης ηλικίας, παραμένουν νέοι και φυσικά φρέσκοι. Το πρόσωπο, άλλωστε, είναι το πιο εμφανές σημείο του ανθρώπου και δεν μπορεί να κρυφτεί. Αυτός είναι ο λόγος για την απόλυτη ισορροπία σε οποιαδήποτε επέμβαση-παρέμβαση. Είναι σημαντικός ο χρόνος που κάποιος ξεκινάει την ανανέωση, αλλά εξίσου σημαντική είναι και η καθολική προσέγγιση του προβλήματος. Για παράδειγμα, δεν μπορεί τα άνω βλέφαρα να είναι βαριά και πεσμένα, τα κάτω με σακούλες και ρυτίδες, ο λαιμός χαλαρός και γερασμένος, αλλά το υπόλοιπο πρόσωπο «τσιτωμένο και φουσκωμένο». Όλα πρέπει να είναι αρμονικά και ισορροπημένα, αλλιώς το πρόσωπο φαίνεται «πειραγμένο και αφύσικο».

Το Facelift των Stars το απολαμβάνει όλο και περισσότερος κόσμος που θέλει να διατηρήσει την άριστη εικόνα του, γιατί ακριβώς έχει ακυρώσει το φόβο της παραμόρφωσης. Περιλαμβάνει ολιστική αποκατάσταση του προβλήματος, ανάλογα με τις ιδιαίτερες ανάγκες του κάθε προσώπου ξεχωριστά, και δίνει λύση με κρυφές και δυσδιόρατες τομές.

Βλεφαροπλαστική

Είναι η επέμβαση που χαρίζει στα κουρασμένα μάτια τη νεανική όψη. Ενδεχομένως να χρειάζεται συνδυασμός τεχνικών, όπως κανθοπλαστική ή ανόρθωση οφρύων. Μπορεί να χρειάζεται μόνο άνω βλεφαροπλαστική ή μόνο κάτω. Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ανάγκες σε κάθε πρόσωπο είναι διαφορετικές. Η επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη, τοποθετείται ένα ράμμα ενδοδερμικά, που αφαιρείται την πέμπτη ή έκτη μετεγχειρητική ημέρα. Οι τομές είναι κρυμμένες και δυσδιόρατες εκεί που διπλώνει το άνω βλέφαρο, ενώ στο κάτω ένα χιλιοστό από τις βλεφαρίδες. Σε μία εβδομάδα από την επέμβαση ήδη είναι δυσδιάκριτες. Με το νέο Laser νυστέρι οι μελανιές και το πρήξιμο είναι ελάχιστα, διαρκούν 3-4 ημέρες, ενώ μετεγχειρητικά δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Ήδη, αμέσως μετά την επέμβαση, η εικόνα είναι εξαιρετική.

Ενδοσκοπικό Face-Neck Lift

Όπως τα βλέφαρα, έτσι και το πρόσωπο και ο λαιμός πρέπει να αντιμετωπίζονται συνολικά και ομοιόμορφα. Στο πρόσωπο-λαιμό η ηλικία και η βαρύτητα επιφέρουν 2 μεγάλα δεινά: την πτώση και την ατροφία. Το Ενδοσκοπικό Lift είναι η εξέλιξη του Open Lift, δίνοντας καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα με ελάχιστες τομές και συγχρόνως ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Το χειρουργείο αναρτά τους πεσμένους ιστούς τόσο όσο χρειαζεται. Συγχρόνως αποκαθιστά την ατροφία στο μέσο τρητιμόριο του προσώπου, στα ζυγωματικά, στα κάτω βλέφαρα και τα χείλη. Γίνεται υπό τοπική αναισθησία και μέθη και δεν χρειάζεται να διανυκτερεύσετε στην κλινική. Οι τομές είναι ελάχιστες και κρυμμένες: για το πρόσωπο στην κροταφική περιοχή μέσα στα μαλλιά, ενώ για το λαιμό πίσω από το αυτί. Ο λαιμός είναι το σημείο που πιο γρήγορα αλλοιώνει το οβάλ και το περίγραμμα του προσώπου, προσδίδοντας την ηλικιακή γήρανση. Με το endoscopic Neck Lift αποκαθίσταται και η τραχηλοπροσωπική γωνία, ενώ κάποιες φορές χρειάζεται και λιποαναρρόφηση στο διπλοσάγονο. Στόχος είναι πάντα η αρμονική αποκατάσταση της πτώσης. Το άλλο μεγάλο πρόβλημα, η ατροφία, πρέπει να αντιμετωπιστεί και αυτή συγχρόνως, δίνοντας τη δέουσα προσοχή στην αποκατάσταση των καμπύλων της νεότητας. Γίνεται από το δικό σας λίπος «Lipofilling» ή με ενέσιμο υαλουρονικό, αλλά μόνο το καλύτερο ποιοτικώς.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Endoscopic Face-Neck Lift είναι κυρίως η εξάλειψη του φόβου της παραμόρφωσης, δίνοντας άριστο αισθητικό αποτέλεσμα από δυσδιόρατες ουλές και ελάχιστο χρόνο αποθεραπείας. Μόνο τρεις με τέσσερις ημέρες ήπιου πρηξίματος, χωρίς πόνο και ελάχιστες μελανιές, που δεν σας καθηλώνουν για 20ήμερο, όπως με το Open Lift.

Αφεθείτε στα χέρια του εξειδικευμένου πλαστικού χειρουργού, που ομοιόμορφα και αρμονικά, όπως κάνει ένας καλλιτέχνης, ξαναπλάθει το πρόσωπο και το λαιμό σας συνολικά, χαρίζοντας με ασφάλεια τη φυσική νεότερη όψη σας. Η επιτυχία του αποτελέσματος είναι συνάρτηση της εμπειρίας, της επιστημονικής αρτιότητας, της χειρουργικής επιδεξιότητας και της αίσθησης του αρμονικού και του ωραίου που διαθέτει ο χειρουργός. Στο πλαίσιο του Endoscopic Face-Neck Lift μπορεί να χρειάζεται και παρέμβαση σε κάποια σημεία για να φαίνεστε πιο όμορφοι, πιο θελκτικοί, πιο ωραίοι, «beautification».

Φυσικά η εξάλειψη του φόβου για παραμόρφωση, αλλά και ο μειωμένος χρόνος ανάρρωσης, χωρίς πόνο, είναι το κυριότερο κίνητρο για το οποίο το επιλέγουν πρόσωπα, των οποίων η εικόνα εκτίθεται σε κοινή θέα. Χαρίστε κι εσείς στον εαυτό σας την καλύτερη εικόνα σας.

ΙNFO: Dr Έλενα Τζαμαντάκη, MD PhD Πλαστική Χειρουργός, εξειδικευμένη στην Αισθητική Χειρουργική, επιστημονικά υπεύθυνη και ιδρύτρια του Medical Group «Plasis».  Μέλος του ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgery),  του ISPRAS, WOSAAM, ΕΕΠΕΑΧ κ.λπ., επιστημονική συνεργάτις Ομίλου Ιατρικού Αθηνών. www.plastic surgery-plasis.gr

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Διαβάστε ακόμα:

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Έτσι διατηρεί το σώμα και το δέρμα της

Απίστευτο: Έτσι είναι το σώμα της Cindy Crawford χωρίς ρετούς

Angelina Jolie: Θέλετε να αποκτήσετε το σώμα της; Δείτε τη διατροφή της

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store