Ο «Φούρνος» ψήνει εδώ και 25 χρονιά παραστάσεις. Ένα θέατρο που ξεκίνησε το 1993  ανέδειξε ηθοποιούς, καλλιέργησε ιδέες, ψυχαγώγησε τους νέους ανθρώπους, πρωτοπόρησε στον ψηφιακό πολιτισμό,  καθιέρωσε τις μεταμεσονύκτιες παραστάσεις και τα φεστιβάλ, ταξίδεψε τα παιδιά στον μαγικό του κόσμο και χάραξε μια πορεία που συνεχίζει 25 χρόνια μετά.

Με κρασί, μουσική και χορό γιορτάζονται τα 25 χρόνια λειτουργίας του και αν θέλετε κι εσείς να δώσετε το παρών στα γενέθλιά του και να γίνετε θεατές της ιστορίας του Φούρνου το ραντεβού δίνεται την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στις 21:30.

Το Θέατρο Φούρνος ιδρύθηκε με την επωνυμία Πολυδύναμο Δίκτυο Επικοινωνίας  το 1993 με στόχο να αποτελέσει ένα ευέλικτο μοντέλο στο χώρο του Θεάτρου της έρευνας και της τεχνολογίας για τον Ψηφιακό Πολιτισμό.

Ιδρυτές του Φούρνου είναι  η Ντοντό Σαντοριναίου και ο Μάνθος Σαντοριναίος , Αναπληρωτής Καθηγητής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών Αθηνών (καλλιτεχνικός διευθυντής). Η έδρα του Φούρνου είναι ο χώρος όπου στεγαζόταν το αρτοποιείο του 1935 της οικογένειας Σαντοριναίου από όπου και η επωνυμία.

Η αίθουσα διατήρησε πολλά στοιχεία του παλαιού αρτοποιείου και αποτέλεσε έναν ζεστό – φιλόξενο χώρο όπου φιλοξένησε νέα σχήματα , πειραματικές παραστάσεις και δράσεις που όταν πρωτοξεκίνησε δεν υπήρχε δυνατότητα να στεγαστούν από τους υπάρχοντες   χώρους.

Ηταν από τους πρώτους πολιτιστικούς φορείς που ασχολήθηκε με την τέχνη και τεχνολογία ιδρύοντας το Διεθνές Φεστιβάλ Τέχνης και Τεχνολογίας Mediaterra , το οποίο ξεκίνησε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία μόλις είχε αρχίσει να εμπνέει καλλιτέχνες.

Στον Φούρνο έκαναν τα πρώτα τους βήματα πολλοί γνωστοί καλλιτέχνες, ηθοποιοί, σκηνοθέτες και μαζί τους δημιούργησε την ιστορία του. Μια ιστορία που θέλουμε να μοιραστούμε.

Info

Θέατρο Φούρνος, Μαυρομιχάλη 168, Αθήνα

Το πάρτι ξεκινάει μετά τις 21:30!