Ως beauty editor, η καθημερινότητα μου είναι γεμάτη από trends. Παρακολουθώ τις εξελίξεις στον κόσμο της μόδας και της ομορφιάς, ξεχωρίζω ποιες είναι εκείνες που αξίζει να υιοθετήσουμε και φυσικά σας τις προτείνω. Για να είμαι ειλικρινής όμως, είμαι αρκετά αυστηρή κριτής των τάσεων και δύσκολα με πείθουν. Όταν συμβεί όμως, γνωρίζω πως είναι κάτι πολύ ξεχωριστό που όλες μας αξίζει να του δώσουμε μία ευκαιρία.

Ακριβώς αυτό συνέβη και με αυτή τη νέα beauty τάση που μόλις ανακάλυψα, δοκίμασα και ενθουσιάστηκα. Το beautification ή στα ελληνικά καλλωπισμός, έχει γίνει ιδιαιτέρως δημοφιλής όρος τελευταία στον κλάδο της αισθητικής δερματολογίας και αφορά τις θεραπείες προσώπου και σώματος που έχουν ως στόχο τη βελτίωση των χαρακτηριστικών που έχουμε όλοι μας ανεξαρτήτου ηλικίας.

Όπως καταλαβαίνετε, αυτό ήταν αρκετό για να με κάνει να ενθουσιαστώ, καθώς αυτές οι θεραπείες έχουν ως στόχο να μας υπενθυμίσουν πως είμαστε όμορφες και ξεχωριστές με το δικό μας μοναδικό τρόπο και πως μπορούμε να τις δοκιμάσουμε εάν θέλουμε να κάνουμε ένα δώρο στον εαυτό μας και να νιώσουμε η καλύτερη εκδοχή του.

Τι περιλαμβάνει όμως μια θεραπεία beautification;

Αυτή είναι η πρώτη και πιο βασική ερώτηση που ήρθε στο μυαλό μου και η Δρ. Ντόλυ Φατσέα, ειδική στο beautification ήταν το ιδανικό πρόσωπο για να μου προσφέρει τις απαντήσεις που χρειαζόμουν. Οι θεραπείες που ανήκουν στο beautification και έχουν ως στόχο τη συμμετρία και την αρμονία στο πρόσωπο μας είναι οι εξής: η εφαρμογή Botox ® όταν έχουμε έντονες ρυτίδες έκφρασης, το γέμισμα του tear trough της περιοχής κάτω από τα μάτια, η αποκατάσταση όγκου στην περιοχή των κροτάφων και των ζυγωματικών, η σχηματοποίηση του οβάλ του προσώπου και διαμόρφωση του περιγράμματος, η διόρθωση της μύτης, η βελτίωση του σχήματος των χειλιών με υαλουρονικό και ανόρθωση του άνω χείλους με νήματα, ενώ μπορεί να γίνει και brow lift αν έχουμε απώλεια όγκου.

Όπως σας είπα όμως είμαι ιδιαίτερα προσεκτική με τις τάσεις και τις θεραπείες ομορφιάς, έτσι μία από τις απορίες μου ήταν εάν αυτές οι θεραπείες είναι ασφαλείς και τι ακριβώς χρειάζεται να προσέξουμε. Η δερματολόγος Ντόλυ Φατσέα μου εξήγησε όμως πως αυτές οι θεραπείες εφαρμόζονται με σκοπό να εξισορροπήσουν τα χαρακτηριστικά του προσώπου. Είναι σημαντικό όμως να χρησιμοποιούνται πάντα πιστοποιημένα υλικά. Έτσι, θα είμαστε σίγουρες πως υπάρχει ασφάλεια. Το ακόμα πιο σημαντικό όμως είναι να απευθυνθούμε σε έναν έμπειρο και εξειδικευμένο δερματολόγο όπως είναι η Ντόλυ Φατσέα.

Βασική προϋπόθεση για όλες μας βέβαια όταν σκεφτόμαστε να κάνουμε κάποια θεραπεία στο πρόσωπο μας είναι το κόστος. Ωστόσο, η Ντόλυ Φατσέα με ενημέρωσε πως οι πιο πολλές που έχει κληθεί να διορθώσει περιστατικά είναι είτε από γυναίκες που βασίστηκαν στην τιμή για να επιλέξουν τη θεραπεία είτε από γυναίκες που θέλησαν να υπερβούν τις φυσικές γραμμές και την ισορροπία του προσώπου τους.

Έτσι, εάν θέλετε να κάνετε ένα δώρο στον εαυτό σας ή εάν θέλετε να ανανεωθείτε, σίγουρα αξίζει να δοκιμάσετε τις θεραπείες beautification.

Που θα βρείτε τη θεραπεία beautification;

Την εφαρμόζει αποκλειστικά στο Athens Beverly Hills η Δρ. Φατσέα, Δερματολόγος – Αφροδισιολόγος , Εκπαιδεύτρια του European College of Aesthetic Medicine and Surgery

Γλυφάδα: Λεωφόρος Βουλιαγμένης 96, Τηλ: 2108949920, 210 8949090

Κολωνάκι: Μηλιώνη 8,  4ος όροφος, 10633, Τηλ, 2107230502