Την «κούρσα» των κυπριακών μουσικών βραβείων, SMA Awards, οδήγησαν για ακόμα μία χρονιά οι καλλιτέχνες της Panik Entertainment Group, με την Ελένη Φουρέιρα, τον Κωνσταντίνο Αργυρό, τον STAN, τον Ηλία Βρεττό και τον Βαγγέλη Κακουριώτη να κερδίζουν στις βασικές κατηγορίες. Παράλληλα, ξεσήκωσαν το κοινό με τις επί σκηνής εμφανίσεις τους.

Η Ελένη Φουρέιρα απέσπασε δύο βραβεία, στις κατηγορίες Καλύτερη Γυναίκα Τραγουδίστρια Modern και Καλύτερο Διεθνές Single («Fuego»). Επίσης, ήταν εκείνη που «έκλεισε» την τελετή, παρουσιάζοντας ακόμα ένα «εκρηκτικό» one womanshow, όπως μόνο εκείνη ξέρει!

Ο Κωνσταντίνος Αργυρός, ο πιο επιτυχημένος λαϊκός καλλιτέχνης της γενιάς του, κέρδισε το βραβείο του Album Της Χρονιάς, για το δίσκο «Το Κάτι Παραπάνω». Αν και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν κατάφερε να παραστεί, δεν ξέχασε τους θαυμαστές του, τους οποίους ευχαρίστησε μέσω βίντεο.

Το βραβείο της Καλύτερης Μπαλάντας κέρδισε ο Ηλίας Βρεττός με το «Φώναξέ Με». Μάλιστα, παρουσίασε το τραγούδι επί σκηνής, ενώ στη συνέχεια έκανε το κοινό να χορέψει με την επιτυχία του «Τα Καλά Κορίτσια».

Τα «Τετράγωνα» του STAN αναδείχθηκαν Καλύτερο Video Clip, με το «παράξενο παιδί» της ελληνικής δισκογραφίας να κάνει μία μοναδική εμφάνιση με τον BO στο ντουέτο τους «Δε Με Νοιάζει Τίποτα».

Ο Βαγγέλης Κακουριώτης στέφθηκε Young Idol, επιβεβαιώνοντας την τεράστια απήχηση που έχει στο νεανικό κοινό, το οποίο και έκανε να παραληρεί, παρουσιάζοντας, για πρώτη φορά, το καινούργιο του τραγούδι, «Στεναχώρια Μου», που του έγραψε ο Φοίβος και θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Τέλος, τα «Ζόρικα Βράδια», το τραγούδι που έγραψε ο Στέλιος Ρόκκος και το ερμηνεύει μαζί με τον Σάκη Ρουβά πήραν το βραβείο του Καλύτερου Ντουέτου.

Μοναδικά live acts που ενθουσίασαν το κοινό και καταχειροκροτήθηκαν έκαναν κι άλλοι καλλιτέχνες της Panik, όπως η Josephine με το «Τι», ο Mike με το «Καρμικά», οLouis το «Story» και ο Νίκος Απέργης με το «Ίσως».