Το Downton Abbey ήταν ένα μεγάλο τηλεοπτικό franchise. Και τα τηλεοπτικά franchise δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη τύχη όταν μεταβαίνουν στη μεγάλη οθόνη του σινεμά. Ειδικά στη σημερινή εποχή του σινεμά. Γι΄αυτό κιόλας η ταινία είχε γίνει με ένα νορμάλ μπάτζετ και χωρίς τρελές προσδοκίες σε επίπεδο εσόδων. Φαίνεται όμως πως το κοινό είχε διαφορετική άποψη από τους δημιουργούς.

Ο σεναριογράφος Τζούλιαν Φέλοους και ο σκηνθέτης Μάικλ Ένγκλερ είχαν δηλώσει ότι δεν περιμένουν να γίνει ένα blockbuster που θα σαρώσει στο box office. Κι η ίδια η παραγωγή έλεγε ότι οι τηλεοπτικές επιτυχίες έχουν μια δυσκολία να πετύχουν στον ίδιο βαθμό κινηματογραφικά. Αυτό που συμβαίνει όμως στον ένα μήνα από την κυκλοφορία της ταινίας, είναι εξωπραγματικό.

Τα έσοδα έχουν ξεπεράσει τα 120.000.000 ευρώ, ένα μεγάλο μέρος του κοινού στη Βρετανία τηλεφωνεί στην παραγωγή για να ζητήσει και δεύτερη ταινία και φαίνεται να υπάρχει ένας απροσδόκητος παροξυσμός.

Πολύ εύλογα, ο Φέλοους μπήκε, κατόπιν εντολής της παραγωγής, στην διαδικασία να σκεφτεί ιδέες για να φτιάξει το σενάριο για ένα sequel. Θα έχει πολύ ενδιαφέρον πάντως να δούμε που θα καταλήξει το νούμερο των εσόδων του Downton Abbey σε ένα μήνα που θα ολοκληρώσει την πορεία του στις αίθουσες. Με αυτούς τους ρυθμούς είναι πιθανό να πιάσει τα 200 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που στα σημερινά δεδομένα φαίνεται μικρό, αλλά για το είδος της ταινίας και τους στόχους που είχαν τεθεί, είναι πολύ πάνω από αξιοπρεπές.