Έμπνευση δεν υπάρχει μόνο σ’ έναν ζωγραφικό πίνακα, αλλά μπορεί να υπάρχει εξίσου και σ’ ένα χαλάκι μπάνιου. Έτσι ξεκίνησε η ιδέα του spitishoot, στο οποίο η Μαριλένα Βαϊνανίδη φωτογραφίζει ενδιαφέροντες ανθρώπους σε ενδιαφέροντα σπίτια.

Όπως μας λέει η ίδια η φωτογράφος: «Το ενδιαφέρον για μένα δε βρίσκεται στο από που προέρχεται κάποιος ή τι δουλειά κάνει, αλλά στις μικρές λεπτομέρειες που συνθέτουν το χώρο που ζει, αφού το σπίτι είναι το μόνο μέρος που μπορείς να είσαι εσύ και τίποτ’ άλλο.

Ψάχνω εκείνα τα χαρακτηριστικά του που ξέρουν λίγοι και που τον κάνουν ξεχωριστό. Έτσι κι αλλιώς γι’ αυτά τα μικρά χαρακτηριστικά αγαπάς κάποιον.  Με εκπλήσσει με πόση προθυμία δέχονται οι περισσότεροι ν’ ανοίξουν το σπίτι τους.Η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν κυρίως όσοι δεν είναι φίλοι μου με κάνει πολύ χαρούμενη!

spitishoot

Σκοπός του site είναι να γίνουμε μια μεγάλη παρέα και να επικοινωνούμε μέσα από εικόνες του σπιτιού μας. Από ρούχα μέχρι μολύβια. Να μοιραστούμε το στυλ μας και να βρούμε λίγη έμπνευση στην καθημερινότητα, Κάθε φωτογραφία να πει μια ιστορία που μπορεί να φτιαχτεί κι απο ένα σφουγγάρι στο νεροχύτη ή απ’ το πως ταιριάζει ενα ρούχο πάνω στο καλοριφέρ. Αρκεί να δώσουμε λίγη περισσότερη σημασία στις λεπτομέρειες. Όλα ξεκινάνε απο το σπίτι σου-τ»!

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Δημήτρης Λιγνάδης, καθώς και πολλοί άλλοι -γνωστοί ή μη- ανοίγουν το σπίτι τους σε εμάς, μέσω του ιδιαίτερου φωτογραφικού φακού της Μαριλένας!

Δε σε γελούν τα μάτια shoot. Αυτός ο διάδρομος είναι γεμάτος σπιρτόκουτα και βρίσκεται σε σπίτι στο κέντρο της Αθήνας!

spiti6

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά «κλικ»

Απολαύστε όλα τα άλμπουμ με την πολύ έξυπνη ιδέα της φωτογράφου στο www.spitishoot.com !

Μπορείτε να την ακολουθήσετε και στο Facebook!

mariloo2

Διαβάστε ακόμα:

50 «σωστές» φωτογραφίες τη «λάθος» στιγμή (Part 4)

Σοκάρει η Τζένη Μπαλατσινού: «Παλιά ήθελα να ασχοληθώ με την καύση των νεκρών»