Με τις Αιγίδες του Υπουργείου Τουρισμού, της Διεύθυνσης Τουρισμού Περιφέρειας Αττικής, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του Δήμου Γλυφάδας, διεξάγεται φέτος το 8ο Συνέδριο Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας, με επίκεντρο τον Τουρισμό Εμπειρίας και θέμα «Greece, A 365-day Destination», την Τετάρτη 27 Μαρτίου στις 11.00 στο Δημαρχείο Γλυφάδας!

Το 8ο -σε σειρά- Συνέδριο που διοργανώνει ο Τομέας Τουρισμού του ΙΕΚ ΑΛΦΑ στη Γλυφάδα αποτελεί πλέον θεσμό τόσο για τα Νότια Προάστια, όσο και για τον κλάδο του Τουρισμού, στοχεύοντας κάθε χρόνο στην κινητοποίηση των εμπλεκόμενων φορέων και ιδιωτών -Υπουργείου, Αυτοδιοίκησης, Επιμελητηρίου, επιχειρηματιών Τουρισμού- αλλά και στον σχεδιασμό και προώθηση συνεργειών του ΙΕΚ ΑΛΦΑ μαζί τους, σε μείζονα θέματα που παίζουν καταλυτικό ρόλο για τη «βαριά βιομηχανία της χώρας μας: τον Τουρισμό!

Μετά την άκρως επιτυχημένη πρωτοβουλία του ΙΕΚ ΑΛΦΑ να αναδείξει, μέσω των προηγούμενων 7 συνεδρίων, το μείζον θέμα της Αθηναϊκής Ριβιέρας ως τουριστικού προϊόντος -που μπορεί να συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην τουριστική και εμπορική ανάπτυξη των Νοτίων Προαστίων, αλλά και στην αύξηση του ΑΕΠ της χώρας μας- ο κορυφαίος θεσμός του Νο1 ΙΕΚ στα Νότια Προάστια εστιάζει φέτος στη νέα, μεγάλη τάση του Τουρισμού παγκοσμίως: στον Τουρισμό Εμπειρίας, που καθιστά την Ελλάδα, προορισμό 365 ημερών!

Το κεντρικό θέμα του 8ου Συνεδρίου Τουρισμού «Greece, A 365-day Destination», θα αναλύσει, ως κεντρικός ομιλητής, ο κ. Γιώργος Κ. Τζιάλλας, Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του Υπουργείου Τουρισμού.

Κύριος στόχος του συνεδρίου είναι να παρουσιάσει εμπεριστατωμένα τις νέες τάσεις παγκοσμίως αναφορικά με τον Βιωματικό Τουρισμο (Τουρισμό Εμπειρίας), να ενδυναμώσει το ενδιαφέρον, και φυσικά να συμβάλει στην περαιτέρω κατανόηση και αξιοποιήση από τη χώρα μας, της ολοένα και αυξανόμενης επιθυμίας των ταξιδιωτών για αναζήτηση αυθεντικών, βιωματικών εμπειριών.

Ας μην ξεχνάμε ότι από την οινογευσία στο μοναδικό υπόσκαφο Μουσείο Οίνου στην Ελλάδα (Σαντορίνη), μέχρι το πάτημα σταφυλιών με τα πόδια στη Μυτιλήνη και την επίσκεψη με καραβάκι στην εξωτική λιμνοθάλασσα του Μπάλου στα Χανιά, η χώρα μας αφθονεί σε εμπειρίες που μπορούν να κάνουν την επίσκεψη κάθε ταξιδιώτη αξέχαστη!

Για περισσότερες πληροφορίες, αναλυτικά το πρόγραμμα και κρατήσεις θέσεων στο συνέδριο:

  • ΙΕΚ ΑΛΦΑ Γλυφάδας: Λ. Βουλιαγμένης 57 (νέο campus) και Αχιλλέως 31-33 (ανακαινισμένες εγκαταστάσεις), 210 9640117
  • https://www.iekalfa.gr/