Όσο ανοίγει ο καιρός τόσο περισσότερο θέλουμε να αποδράσουμε από την πόλη και να έρθουμε κοντά στη φύση και τη θάλασσα. Ονειρευόμαστε πράσινο, ηρεμία και χαλάρωση όμως οι διακοπές αργούν, αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να ξεφύγουμε από τη ρουτίνα.

Υπάρχουν προορισμοί κοντά στην Αθήνα που είναι ιδανικοί για να βρεθείτε κάποιο Σαββατοκύριακο ή ακόμα και για μονοήμερη εκδρομή που θα σας προσφέρουν ακριβώς αυτό που χρειάζεστε.

Αγκίστρι.

Ένας επίγειος παράδεισος μόλις 55 λεπτά μακριά από τον Πειραιά. Αμμουδερές παραλίες, καταγάλανα νερά και καταπράσινα δάση είναι αυτά τα οποία θα σας χαλαρώσουν τόσο που θα νομίζετε πώς βρίσκεστε εκεί παραπάνω από όσο θα κάτσετε.

Πόρος.

Απέχει μόλις 2 ώρες και 15 λεπτά από τον Πειραία με συμβατικό πλοίο και μόλις 1 ώρα με ιπτάμενο δελφίνι. Γραφικά σοκάκια, παραδοσιακά ταβερνάκια αλλά και το ικανοποιητικό night life του νησιού πρόκειται να σας κάνουν να θέλετε να επιστρέψετε ξανά στο μικρό και πανέμορφο νησί.

Κέα.

Ο έντονος παραδοσιακός χαρακτήρας και η φυσική ομορφιά της Κέας ή Τζιάς πρόκειται να γοητεύσουν τον κάθε επισκέπτη του νησιού ενώ στα γραφικά χωριά θα απολαύσετε και τη ντόπια παραδοσιακή κουζίνα. Η Τζια απέχει από το λιμάνι του Λαυρίου μία ώρα από το λιμάνι του νησιού.

Λουτράκι.

Το Λουτράκι απέχει 84 χιλιόμετρα από την Αθήνα και αξίζει να περάσετε εκεί ένα Σαββατοκύριακο που δεν θα του λείπει τίποτα. Βόλτες δίπλα στη θάλασσα, πολλές επιλογές στο φαγητό αλλά και στη νυχτερινή διασκέδαση. Το τουριστικό θέρετρο είναι επίσης πολύ γνωστό για τα ιαματικά του λουτρά αλλά και τα μεταλλικά νερά του.

Άνδρος.

Δεν την αποκαλούν τυχαία «πριγκίπισσα των Κυκλάδων». Το όμορφο νησί είναι ιδανικό για αξέχαστα Σαββατοκύριακα μόλις δύο ώρες μακριά από την Ραφήνα ενώ συνδυάζει ιδανικά βουνό και θάλασσα.