Το ταξίδι στη Ιταλία ξεκινάει πάντα από μία επίσκεψη στην «αιώνια πόλη», τη Ρώμη. Η αμέσως, όμως, επόμενη στάση περιλαμβάνει πολλές επιλογές: από το Μιλάνο και τη Φλωρεντία μέχρι τη Νάπολη και τη Σικελιά, αλλά βασικά την αρχοντική και παραμυθένια Βενετία.

Απόλυτα ρομαντικός προορισμός, η πόλη που είναι χτισμένη πάνω σε πολλά μικρά νησάκια, για την ακρίβεια 118, έχει κερδίσει τον τίτλο του προορισμού για ερωτευμένους και honeymooners. Κι όχι, μόνο! Το διάσημο Καρναβάλι της Βενετίας, που ξεκινάει 40 μέρες πριν το καθολικό πάσχα, η Μπιενάλε της Βενετίας, μία από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σύγχρονης τέχνης, αλλά και το  Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Βενετίας, κάθε τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, κάνουν την πόλη πόλο έλξης για εκατοντάδες φιλόμουσους τουρίστες.

Αν, λοιπόν, δεν έχετε ακόμα κάνει το ταξίδι σ’ αυτή την αρχαία πόλη χτισμένη στη λιμονοθάλασσα της Βενετίας στην Ανδριατική θάλασσα, τότε οφείλετε να το σκεφτείτε σοβαρά. Και στην παρακάτω λίστα σας συγκεντρώσαμε 6 λόγους:

1-Ταξίδι στον χρόνο:
Αν είστε λάτρεις των ταξιδιών που σας γυρίζουν πίσω στον χρόνο, τότε η Βενετία είναι ακριβώς αυτό που ζητάτε. Υπήρξε μία από τις πλουσιότερες πόλεις της Ευρώπης, και μεγάλη ναυτική δύναμη, κατά τον Μεσαίωνα και την Αναγέννηση. Τα περισσότερα κτήρια της είναι χτισμένα μεταξύ του 13ου και του 18ου αιώνα. Ολόκληρη η πόλη έχει ανακυρηχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την Unesco και πραγματικά αποτελεί ένα μικρό επίγειο θησαυρό.

2-Χαμένοι στην πόλη:
Τα δαιδαλώδη σοκάκια, τα κρυφά μονοπάτια και οι δρόμοι της πόλης σας δίνουν τη δυνατότητα να «χαθείτε» μέσα σ’ αυτή και να ανακαλύψετε την ομορφιά της, χωρίς την καθοδήγηση ενός gps. Στην περίπτωση, βεβαίως, που χαθείτε πραγματικά, αρκεί να κάνετε μια ερώτηση στους πάντα φιλικούς και πρόθυμους να σας εξυπηρετήσουν κατοίκους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Unique By Ermes