Έχουμε δει και διαβάσει πολλές περίεργες ή μη δόκιμες σκηνοθετικές τακτικές για το γύρισμα μιας ταινίας. Ένα τρανταχτό παράδειγμα είναι η γερμανική ταινία Victoria που κυκλοφόρησε το 2015. Ο σκηνοθέτης Σεμπάστιαν Σκίπερ την γύρισε μέσα σε ένα βράδυ σε μια συνεχόμενη λήψη χωρίς να κλείσει ποτέ η μία κάμερα που είχε. Κάτι αντίστοιχο φαίνεται πως έκανε και ο Σαμ Μέντες στο 1917.

Πρόκειται για ένα ακόμα war epic μετά τη Δουνκέρκη του Κρίστοφερ Νόλαν που μας μεταφέρει στον Ά Παγκόσμιο Πόλεμο. Ακολουθεί την ιστορία δύο Βρετανών στρατιωτών που καλούνται να μεταφέρουν ένα μήνυμα από τη βόρεια Γαλλία στη δυτική μεριά της Γερμανίας, στη Γραμμή Hindeburg κατά την Επιχείρηση Άλμπεριχ.

Ο Σκόφιλντ και ο Μπλέικ έχουν στους ώμους τους το βάρος της σωτηρίας 1.600 Βρετανών που κατευθύνονται για να επιτεθούν στους Γερμανούς, αλλά στην ουσία οδεύουν προς μια παγίδα. Ανάμεσα στους 1.600 είναι και ο αδελφός του Μπλέικ. Οι δύο στρατιώτες θα διαβούν κάμποσα πεδία μάχης και θα πρέπει να μείνουν ζωντανοί από τον πόλεμο για να τελειώσουν όλους τους πολέμους.

Το 1917 φάνηκε κι από το πρώτο trailer του πως θα είναι συγκλονιστικό. Αυτή η αίσθηση έρχεται να επενδυθεί από την «ομολογία» του Σαμ Μέντες ότι γύρισε όλη την ταινία με μια συνεχή λήψη και σε πραγματικό χρόνο, γιατί ήθελε να μοιραστεί όλη την εμπειρία με το καστ. Σε αυτή του τη σύλληψη συνέβαλλε τα μέγιστα και ο οσκαρικός κινηματογραφιστής, ο Ρότζερ Ντίκινς.

Η ταινία αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο τις αίθουσες από την Odeon και λογικά θα θέσει υποψηφιότητα για διάφορες τεχνικές κατηγορίες των Όσκαρ και για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας.