Ο Ζορρό αραμένει μετά από τόσα χρόνια ένας από τους αγαπημένους ήρωες μικρών και μεγάλων. Ο μασκοφόρος εκδικητής έχει μεταφερθεί πολλές φορές τόσο στην τηλεόραση, όσο και στον κινηματογράφο.

Χαρακτηριστικότερος όλων, στο ρόλο αυτό είναι ο τελευταίος ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Ζορρό. Ο Antonio Banderas είχε το λάτιν ταμπεραμέντο και όλα όσα απαιτούσε ο ρόλος. Για τον λόγο αυτό, τον είδαμε στο πλευρό της Catherine Zeta Jones στις ταινίες «Η Μάσκα του Ζορρό» και «Ο θρύλος του Ζορρό».

Πριν μερικούς μήνες λοιπόν, υπήρξαν τα πρώτα ρεπορτάζ, πως μία νέα ταινία ετοιμαζόταν. Υπεύθυνος για το νέο αυτό project είναι ο γιος του Alfonso Cuaron, ο Jonas. Πλέον λοιπόν ο Jonas Cuaron φαίνεται πως καταστάλαξε στον πρωταγωνιστή, ο οποίος δεν θα είναι άλλος από τον Gael Garcia Bernal.

Η νέα αυτή ταινία θα έχει απλά για τίτλο το Ζ, και θα έχει αναφορά λίγο πιο μελλοντική. Ο Cuaron εμπιστεύεται και πάλι τον Bernal, μετά τον ρόλο την σκηνοθετική του προσπάθεια στο Desierto, που είδαμε πέρσι στο Φεστιβάλ του Λονδίνου.

Gael Garcia Bernal