Το 2015 σταμάτησε να ασχολείται με την ραπτική ready-to-wear ρούχων και επικεντρώθηκε μόνο στην ραπτική για τους πλουσιότερους άντρες στον κόσμο. Πλέον, σε ηλικία 67 ετών, έχει έρθει το πλήρωμα του χρόνου για να αφήσει πίσω του ένα ολοκληρωμένο legacy. Ο Ζαν-Πολ Γκοτιέ, ένας από τους επιφανέστερους της παγκόσμιας μόδας, ανακοίνωσε πως μετράει λίγες ημέρες ακόμα στο κομμάτι της υψηλής ραπτικής.

Με ανακοίνωση του αποκάλυψε ότι στις 22 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τετάρτη με λίγα λόγια, θα διεξαχθεί το τελευταίο fashion show που έχει σχεδιάσει τα ρούχα ο ίδιος.

«Την 22α Ιανουαρίου του 2020, θα γιορτάσω τα 50 χρόνια καριέρας μου στον χώρο της μόδας με ένα μεγάλο ντεφιλέ-σόου υψηλής ραπτικής, στο Θέατρο Σατλέ. Θα είναι επίσης η τελευταία μου επίδειξη. Πρέπει να έρθετε. Μην το χάσετε. Σας διαβεβαίω πάντως πως το Gaultier Paris θα συνεχιστεί, η υψηλή ραπτική θα συνεχιστεί. Ετοιμάζω ένα νέο πρότζεκτ, θα σας πω αργότερα περισσότερα γι΄αυτό. Φιλιά για τώρα».

Ο Οίκος του θα συνεχίσει να φτιάχνει ρούχα και αρώματα, όμως ο ίδιος φαίνεται πως θα καταπιαστεί με κάτι άλλο, για το οποίο είναι ενθουσιασμένος και αρκετά κρυψίνους.

View this post on Instagram

This show celebrating 50 years of Jean Paul Gaultier’s career, will also be his last. But rest assured, Haute Couture will continue with a new concept.

A post shared by Jean Paul Gaultier (@jpgaultierofficial) on