Ο θάνατος της Μαίρης Τσώνη, σε ηλικία 30 ετών, γέμισε με θλίψη την οικογένεια, τους φίλους, τους συναδέλφους και τους θαυμαστές της, ωστόσο, δεν έλειψαν τα σενάρια για το τι την οδήγησε στον θάνατο.

Σύμφωνα με το πόρισμα του ιατροδικαστή, ο θάνατός της ηθοποιού οφείλεται σε πνευμονικό οίδημα. Το τι το προκάλεσε θα διαπιστωθεί  όταν βγουν τα αποτελέσματα των ιστολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, δηλαδή μετά από περίπου δέκα ημέρες.

Μέσω των stories του Instagram, ο Αντίνοος Αλμπάνης πήρε θέση για δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν και ήθελαν την Μαίρη να κάνει χρήση ναρκωτικών. Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αναδημοσίευσε την ανάρτηση του Δημήτρη Κατριβέση, υπογραμμίζοντας με κόκκινο την τελευταία φράση της.

Η ανάρτηση γράφει: «τι σας νοιάζει αν έπαιρνε ναρκωτικά ή όχι η Μαίρη Τσώνη, δεν μπορώ να το καταλάβω. Τα ναρκωτικά, το αλκοόλ και όλα αυτά, είναι το μέσο για το καθημερινό ταξίδι στην λήθη, έτσι ώστε να μπορείς να σκεπάζεις κάπως πιο απαλά την ψυχή σου για να μην κρυώνεις. Το να παλεύεις με την κατάθλιψη, εκεί που είσαι πάντα μόνος, είναι σαν να σε κυνηγάει ένα τέρας μέσα σε ένα σπίτι με κλειδωμένες πόρτες. Χρειάζεται τεράστια προσπάθεια για να δραπετεύσεις, έχει αφυδατωθεί η άνοιξη της ζωής σου και σε έχει καταβάλει η σκληρή πνοή του πόνου. Κανείς δεν θέλει να πεθάνει, είναι τα όνειρα που τεμαχίζονται όταν δεν βρίσκουν ένα χέρι να τους συνοδεύσει εκεί που ξεφαντώνουν οι κραυγές, με αποτέλεσμα η κατάθλιψη να σωφρονίζει το γέλιο. Αφήστε την ανούσια κριτική και απλώστε το χέρι σε αυτούς που το χρειάζονται».
albanis tsoni