Χθες το βράδυ έγινε το πρώτο μέρος των βραβείων Emmy, όπου βραβεύτηκαν ως επί το πλείστον οι τεχνικές κατηγορίες των τηλεοπτικών παραγωγών. Ανάμεσα στους νικητές ήταν και το Leaving Neverland, το ντοκιμαντέρ που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις τον περασμένο Ιανουάριο όταν προβλήθηκε στο Sundance.

Ο σκηνοθέτης Νταν Ριντ παρέλαβε το βραβείο και ευχαρίστησε τον Γουέιντ Ρόμπσον και τον Τζέιμς Σέιφτσακ για το θάρρος τους να μοιραστούν την εμπειρία τους με τον Μάικλ Τζάκσον όταν ήταν ακόμα μικρά παιδιά.

Φυσικά οι μαρτυρίες τους παρουσίαζαν και παρουσιάζουν τον Τζάκσον ως έναν βιαστή ανήλικων αγοριών και όσα είπαν εξόργισαν τους απανταχού θαυμαστές, μα πολύ περισσότερο προκάλεσαν την αντίδραση της οικογένειάς του. Όχι μόνο εκείνες τις ημέρες που το ντοκιμαντέρ ήταν στην επικαιρότητα και ο κόσμος φαινόταν να έχει ήδη σχηματίσει άποψη.

Ακόμα και χθες, μετά την απονομή του Emmy στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, οι εκπρόσωποι των Τζάκσον έκαναν λόγο για μια φάρσα.

«Για μια ταινία ξεκάθαρης μυθοπλασίας το να βραβεύεται σε nonfiction κατηγορία είναι σκετή φάρσα. Χωρίς να υπάρχει ίχνος απόδειξης που να υποστηρίζει αυτή τη μονομερή μαρτυρία – αυτό το αυτοαποκαλούμενο ντοκιμαντέρ έγινε με τέτοια μυστικότητα και μίλησαν μόνο οι δύο και η οικογένεια τους και κανείς εκτός απ΄αυτούς».