Το The Voice, το παγκόσμιο τηλεοπτικό φαινόμενο που κατέκτησε 49 χώρες, διεκδίκησε 20 διεθνείς υποψηφιότητες στην κατηγορία Καλύτερου Talent Show έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, από την τηλεόραση του ΑΝΤ1. Πρόκειται για το talent show που κλείνει τα μάτια στην εμφάνιση και ακούει μόνο τη φωνή! Μόνο οι καλύτεροι μπορούν να συνεχίσουν, να κατακτήσουν το stage και την κορυφή. Για τον λόγο αυτό, τους υποψήφιους θα αναλάβουν να αξιολογήσουν, να εκπαιδεύσουν και να καθοδηγήσουν, 4 από τους κορυφαίους καλλιτέχνες της ελληνικής μουσικής βιομηχανίας, οι οποίοι εκπροσωπούν ένα ευρύ μουσικό φάσμα.

Αντώνης Ρέμος, Δέσποινα Βανδή, Μιχάλης από τους Stavento και Μελίνα Ασλανίδου ανταποκρίνονται απόλυτα στις προδιαγραφές. Ενώ τα ηνία της παρουσίασης θα κρατάει ο Γιώργος Λιάγκας.

Διαβάστε επίσης: Κέλλυ Κελεκίδου: Δίνει τη δική της απάντηση στις φήμες περί χωρισμού

Ποιες είναι όμως οι φάσεις του παιχνιδιού και πώς θα κριθούν οι διαγωνιζόμενοι;

Για την ανάδειξη του μεγάλου νικητή στο The Voice υπάρχουν 3 φάσεις:

• Οι Blind Auditions

• Η μονομαχία /The Battle

• Τα Live

Aναλυτικά:

Blind Auditions

Στις Blind Auditions οι Coaches δεν έχουν οπτική επαφή με τον διαγωνιζόμενο, αφού κάθονται σε μια περιστρεφόμενη πολυθρόνα με την πλάτη γυρισμένη στον διαγωνιζόμενο. Εδώ ο παίκτης πρέπει να “κερδίσει” τους Coaches με μοναδικό “όπλο” τη φωνή του, ενώ κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του θα συνοδεύεται από μια μπάντα live. Αν κάποιος από τους Coaches κατά τη διάρκεια της Blind Audition ενθουσιαστεί από την ερμηνεία του διαγωνιζόμενου, τον επιλέγει στην ομάδα του. Ταυτόχρονα, η περιστρεφόμενη πολυθρόνα γυρίζει και τότε παίκτης και Coach αντικρίζουν για πρώτη φορά ο ένας τον άλλον.

Αν όμως πάνω από ένας από τους Coaches επιλέξει τον συγκεκριμένο παίκτη, τότε ο διαγωνιζόμενος είναι εκείνος που διαλέγει με ποιόν προτιμάει να συνεργαστεί. Η συγκεκριμένη φάση ολοκληρώνεται όταν κάθε Coach έχει συμπληρώσει έναν συγκεκριμένο αριθμό παικτών (16) για την ομάδα του. Από εκεί και πέρα, αναλαμβάνει να προετοιμάζει κάθε έναν παίκτη της ομάδας του, ώστε να τον αναδείξει όσο καλύτερα μπορεί.

Διαβάστε ακόμα: Πρωινό ΑΝΤ1: Έξαλλος ο Γιώργος Παπαδάκης. Επιτέθηκαν με μαχαίρι μπροστά στην κάμερα

Μονομαχία/The Battle

Εδώ οι διαγωνιζόμενοι που κατάφεραν να διακριθούν από τον γύρο των Blind Auditions, καλούνται να “μονομαχήσουν” ακολουθώντας την παρακάτω διαδικασία: ο κάθε Coach επιλέγει 2 διαγωνιζόμενους της ομάδας του και τους αναθέτει να ερμηνεύσουν το ίδιο τραγούδι μπροστά στο κοινό. Μετά από την “πρόσωπο με πρόσωπο” αναμέτρηση, ο Coach επιλέγει ποιος από τους δύο τον ικανοποίησε περισσότερο με την ερμηνεία του και ανακοινώνει αυτόν που παραμένει στο show.

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store

 Live

Στην τρίτη και τελευταία φάση ξεκινάει η διαδικασία των Live. Σε αυτά, όσοι από τους διαγωνιζόμενους έχουν καταφέρει να παραμείνουν στο show, συναγωνίζονται όλοι μαζί σε ερμηνείες εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, μέχρι να αναδειχτεί ο μεγάλος νικητής.