Τον Γιάνη Βαρουφάκη και τη Δανάη Στράτου φιλοξένησε ο Νίκος Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και τους έδωσε την ευκαιρία να μιλήσουν για τον γάμο τους, την πολιτική και την περιβόητη φωτογράφιση στο «Paris Match».

«H σχέση μας έχει περάσει από χίλια κύματα» είπε η Δανάη Στράτου, στην ερώτηση αν κινδύνευσε από την πολιτική. Από τη μεριά του, ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι ανησυχούσε πολύ για τη Στράτου όταν μπήκε στην πολιτική.

«Είμαστε μια κολεκτίβα στη βάση του αναρχοσυνδικαλισμού». Με αυτόν τον όρο περιέγραψε ο Γιάνης Βαρουφάκης το ποιος κάνει κουμάντο στο σπίτι τους. Περιέγραψε πώς κατάφερε να υπάρξει ισορροπία μεταξύ των παιδιών της συντρόφου και της δικής του κόρης, με τον ίδιο να αντιμετωπίζει τις μεγαλύτερες δυσκολίες με την κόρη της Δανάης Στράτου.

Δανάη Στράτου: Εντυπωσιακή στο κόκκινο χαλί του Φεστιβάλ Βενετίας – Το παρασκήνιο πίσω από την εντυπωσιακή δημιουργία που φόρεσε

Ο Χατζηνικολάου ρώτησε το ζευγάρι για την περιβόητη φράση που φέρεται να είπε ο Γιάνης στη σύζυγό του, το «αγάπη μου, έκλεισα τις τράπεζες». «Δεν ειπώθηκε ποτέ. Υπήρξε μια απόλυτη διαστρέβλωση» είπε η Δανάη και ο Γιάνης περιέγραψε πώς από το τίτλο της ταινίας «αγάπη μου, συρρίκνωσα τα παιδιά» και χάριν αστεϊσμού του χρέωσαν την έκφραση.

«Το 2011 φύγαμε για την Αμερική μετά τις απειλές που δεχτήκαμε» είπε η Δανάη. «Αντίπαλός μου δεν ήταν ο Σόιμπλε, αλλά τα συντροφικά μαχαιρώματα» είπε ο Γιάνης για τη δύσκολη περίοδο της διαπραγμάτευσης με τους Ευρωπαίους που οδήγησαν στην παραίτησή του. Ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε «mea culpa» (δικό μου λάθος) για την πολυσυζητημένη φωτογράφιση του ζευγαριού στο περιοδικό «Paris Match» για την οποία είχαν κατηγορηθεί ότι προβάλλουν προκλητικά το ακριβό lifestyle τους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ethnos.gr