Λίγες εβδομάδες πριν την πρεμιέρα του Music School στο Mega, όπου θα βρίσκεται στην κριτική επιτροπή, ο Βαγγέλης Γερμανός μιλά για την απόφασή του να πει το «ναι» στο παιδικό talent show αλλά και την αποχή του από τα τηλεοπτικά δρώμενα.

Πώς προέκυψε η συνεργασία του; «Έγινε η πρόταση και ζήτησα διευκρινήσεις. Και τότε μου έδειξαν το αντίστοιχο conceptτου εξωτερικού και μου άρεσε πάρα πολύ. Κατάλαβα ότι σε αυτό το πρόγραμμα υπερισχύει η αύρα των παιδιών», αναφέρει χαρακτηριστικά στο περιοδικό You και την Τίνα Μεσσαροπούλου.

Και στη συνέχεια συμπληρώνει, αναφορικά με την αποχή του από την tv: «Σαν επαγγελματίας –με την καλή έννοια της λέξης- είμαι μουσικός, δηλαδή γράφω μουσική, στίχους, και τραγουδάω τα τραγούδια μου. Από εκεί και πέρα, έχω χρόνο και για την υποκριτική, για να ικανοποιώ που και πού τη ματαιοδοξία μου! Αλλά δεν μπλέχτηκα ποτέ βαθιά μέσα σε αυτόν τον κόσμο», ενώ ξεκαθαρίζει ότι δεν πήγε ποτέ σε σχολή υποκριτικής: «Επειδή έχω δει πάρα πολύ σινεμά, έχω διαβάσει και έζησα και καμιά δεκαριά χρόνια με ηθοποιό έχω πολύ βαθιά άποψη για το θέμα. Άλλο τώρα αν μου πεις “έλα να κάνεις έναν Βέλγο ανθρακωρύχο”! Δύσκολους ρόλους για παράδειγμα, δε μπορώ να κάνω. Γι’ αυτό έχω υποδυθεί ή τον εραστή ή τον ληστή».

Γιατί, όμως, έχει επιλέξει να μην εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση; «Εγώ γράφω, αλλά ξέρεις πώς είναι η αγορά. Πριν από δύο χρόνια είχα κάνει έναν δίσκο, τον έδωσα σε μια ανεξάρτητη εταιρεία, αλλά ο άνθρωπος αυτός που είχε την εταιρεία δεν μπορούσε να κάνει και πολλά πράγματα και έτσι έμεινε στην αφάνεια. Τώρα που κάνω το Music School, πήρε κι αυτός μπρος… Μπορεί να έπαιξε κι αυτό ρόλο στο να πω το «ναι». Άλλωστε, ξέρω πια ότι κάθε φορά που εμφανίζομαι στην τηλεόραση… χτυπάνε και τα τηλέφωνα! Το θέμα είναι να παίζεις με τους κανόνες σου και όχι με τους κανόνες των άλλων! Εγώ όμως δεν έχω καμία ιδιαίτερη πρεμούρα να περάσω τους δικούς μου. Είμαι μεγάλος άνθρωπος πια. Δεν είμαι κανένας τρελαμένος πιτσιρικάς που θέλει να κάνει το “μπαμ”».

Διαβάστε ακόμα:

The Music School: Δείτε φωτογραφίες από τα γυρίσματα της εκπομπής

The Music School: Ακούστε τις πρώτες φωνές που έχουν «κλέψει» την παράσταση

Γιώργος Θεοφάνους-Ευριδίκη: Δείτε την πρώτη κοινή τους φωτογραφία από το The Music School

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store