Διαμάχη έχει ξεσπάσει στη Μεγάλη Βρετανία μετά την απόφαση του Πρίγκιπα Harry και της συζύγου του, Meghan Markle, να κρατήσουν μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας τη βάφτιση του 2 μηνών γιου τους Archie.

Η βάφτιση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Windsor Castle παρουσία 25 μόλις καλεσμένων, ανάμεσά τους  ο Πρίγκιπας William με τη σύζυγό του, Kate Middleton, και ο Πρίγκιπας Charles με την Camilla. Και φυσικά, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Το μυστήριο θα γίνει στο ιδιωτικό παρεκκλήσι της βασίλισσας, ωστόσο η ίδια η Βασίλισσα Ελισάβετ δεν θα είναι παρούσα λόγω υποχρεώσεων που δεν μπορούσε να αναβάλλει.

Ο παππούς Κάρολος και η σύζυγό τους, Δούκισσα της Κορνουάλης, έφτασαν στο Κάστρο με ελικόπτερο, ενώ ο Πρίγκιπας William με την Kate έφτασαν με το αυτοκίνητό τους και μπήκαν …διακριτικά από την πίσω πόρτα για να αποφύγουν το πλήθος που έχει συγκεντρωθεί, αλλά κυρίως τα μίντια. Ασχολίαστο δεν έμεινε βεβαίως ούτε το γεγονός ότι ο Πρίγκιπας φορούσε μαύρα γυαλιά ηλίου, κάνοντας τη βρετανική Dailymail να μιλήσει για βάφτιση …undercover.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν ασκήσει αυστηρή κριτική στη απόφαση του ζευγαριού να κρατήσει μυστική τη βάφτιση του γιου, αποφασίζοντας, μάλιστα, να μην αποκαλύψει ούτε το όνομα των νονών του.

Ανάμεσα τους, η Ingrid Seward, editor-in-chief του Majesty magazine, που σχολίασε ότι ο Πρίγκιπας Harry και η Meghan Markle «έχουν αναστατώσει ανθρώπους που τους αγαπούν πραγματικά», ενώ πρόσθεσε ότι μάλλον έχουν  μεταφράσει λάθος την όλη κατάσταση και την έχουν διαχειριστεί λάθος. «Είναι ντροπή!», είπε.