Τα τελευταία χρόνια είχε κλειστεί στον εαυτό του, είχε αποφασίσει να εκφράζεται μέσα από τους πίνακες του και γενικώς φαινόταν πως όσα συνέβησαν με την πρώην γυναίκα του τον έβαλαν σε ένα ψυχικό σκοτάδι. Επιπλέον, ο Τζιμ Κάρεϊ είναι σύμφωνα με όσους έχουν συνεργαστεί μαζί του από τους πιο διακριτικούς κι ευγενικούς ανθρώπους και ποτέ δεν προβαίνει σε άκομψες κινήσεις και συμπεριφορές.

Οπότε, με βάση αυτά τα δύο, αντιλαμβάνεται κανείς πόσο ξαφνιάστηκαν όλοι όσοι τον είδαν να απαντά σε μια δημοσιογράφο με αυτόν τον τρόπο.

Στο πλαίσιο της προώθησης της ταινίας Sonic που θα κυκλοφορήσει και αποτελεί την πρώτη κινηματογραφική δουλειά του Κάρεϊ μετά από 4 χρόνια, ενώ μόλις πέρσι έκανε για πρώτη φορά τηλεόραση με τη σειρά Kidding, η δημοσιογράφος Σάρλοτ Λονγκ ρώτησε τον ηθοποιό αν έχει μείνει κάτι ως απωθημένο στη ζωή του.

Εκείνος απάντησε, με έναν πολύ άκομψο και κάπως «creepy θείος που κάθεται με τη νεολαία» τρόπο, «ναι, εσύ» και επικράτησε σιωπή για λίγα δεύτερα. Λίγο μετά γέλασε για να μην είναι άβολο και συνεχίστηκε κανονικά η συνέντευξη. Η απάντηση του πάντως ίσως και να μην είναι αυτό που φαίνεται, αφού είναι πιο πιθανό να αναφερόταν στη συνέντευξη μαζί της κι όχι στην ίδια την κοπέλα κι ήταν απλώς ένα παρεξηγήσιμο χιούμορ.

Πολλοί χρήστες στο Twitter βέβαια δεν έχασαν την ευκαιρία να «δικάσουν» τον Κάρεϊ για τη συμπεριφορά του.