Στα χρόνια της καριέρας της, η Τζένη Θεωνά έχει κάνει θέατρο, τηλεόραση, κινηματογράφο, έχει αναλάβει την παρουσίαση εκπομπών. Σε μια εποχή που τα σόου και τα ριάλιτι ανθούν, αναρωτιέμαι αν της έχει προταθεί να βρεθεί σε κάποιο διαγωνιστικό celebrity show ή ακόμα και σε ένα ριάλιτι επιβίωσης όπως το Survivor. «Στα περισσότερα απ’ όσα αναφέρεις μου έχουν προτείνει να πάω, αλλά δεν μου ταιριάζουν και δεν το έκανα. Σε ριάλιτι δεν θα μπορούσα να βρεθώ σε καμία περίπτωση και να έχω συνεχώς μια κάμερα στραμμένη πάνω μου. Όσο είμαι στη δουλειά, σε πρόβες και γυρίσματα με πάρα πολύ κόσμο, χαίρομαι, αγαπώ την επαφή, κάνω καινούριες φιλίες, είμαι πολύ επικοινωνιακή. Μετά όμως έχω την ανάγκη να αποσυρθώ στο χώρο μου. Χρειάζομαι το ησυχαστήριό μου. Ακόμα και το σπίτι μας είναι σε μια πολύ ήσυχη γειτονιά».

Τα τελευταία χρόνια είχε πολλές προτάσεις για παρουσίαση –από πρωινό μαγκαζίνο μέχρι σόου–, και η απορία μου είναι αν κάποια από όλες αυτές την έβαλε σε πειρασμό. «Η παρουσίαση με ενδιαφέρει, αλλά έχω υπάρξει πολύ επιφυλακτική. Φοβόμουν μην αποπροσανατολιστώ και αποπροσανατολίσω και το κοινό και τους ανθρώπους του χώρου ως προς το τι είμαι και τι κάνω. Νομίζω ότι έχω αδικήσει το κομμάτι της παρουσίασης, γιατί είναι κάτι που μου αρέσει πολύ και όπου νιώθω πως θα μπορούσα να δείξω κι άλλα πράγματα». Αν ξαναέρθει λοιπόν μια τέτοια πρόταση, θα τη δει θετικά; «Στο παρελθόν ήμουν κατά κάποιον τρόπο συντηρητική στις επιλογές μου. Πλέον έχω ξεπεράσει αυτές τις αγκυλώσεις και τους ενδοιασμούς. Οι άνθρωποι μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά πράγματα. Η παρουσίαση είναι κάτι ενδιαφέρον, που μου ταιριάζει – θα το δοκίμαζα. Νομίζω ότι εν καιρώ θα το διεκδικήσω. Έως τώρα δεν έχω υπάρξει δυναμική, διαλέγω από αυτά που μου προτείνουν, αλλά δεν έχω διεκδικήσει ποτέ αυτό που επιθυμώ» εξηγεί.

Κάνοντας μια αναδρομή στην καριέρα της, ο ρόλος που αγάπησε περισσότερο από κάθε άλλον μέχρι σήμερα είναι αυτός της Μέι στο Fool for Love του Sam Shepard. «Αγάπησα και το ρόλο και το έργο αυτού του συγκλονιστικού συγγραφέα. Τον Sam Shepard τον ερωτεύτηκα. Η εμπειρία ήταν momentum για μένα. Πριν αποφασιστεί να ανεβάσουμε τη συγκεκριμένη παράσταση, διαβάζαμε με τον Γιώργο Οικονόμου (σ.σ. σκηνοθέτη της παράστασης) διάφορα έργα – μου έστελνε πολλά και ήταν όλα πολύ ξεχωριστά. Όταν όμως ήρθε στα χέρια μου το Fool for Love, συγκλονίστηκα. Είπα στον Γιώργο “αυτό είναι” ενώ από μέσα μου έλεγα “σιγά μη γίνει”, εν μέρει για να αποφύγω την αναμέτρηση. Εκείνος όμως ήταν πολύ αποφασισμένος και αρχικά χάρη στη δική του θέληση προχωρήσαμε. Το κρατώ ως εμπειρία ζωής».

Πηγή: People