Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηθοποιός Τζέιμς Φράνκο έρχεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για ανάρμοστη συμπεριφορά απέναντι σε γυναίκες. Αλλά αυτή τη φορά δεν είναι μόνο ο ίδιος που κατηγορείται, αλλά η σχολή υποκριτικής που έχει ιδρύσει ο ηθοποιός και σκηνοθέτης.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα αποκαλύπτει δημοσίευμα των New York Times, η Sarah Tither-Kaplan και η Toni Gaal, μαθήτριες της σχολής Studio 4, κατέθεσαν μήνυση στο δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον του Φράνκο και των συνεργατών του στη σχολή, με την κατηγορία ότι τους υπόσχονταν ρόλους με σεξουαλικό αντίτοιμο. Στην αγωγή αναφέρεται ότι ο Φράνκο και οι συνεργάτες τους χρησιμοποιούσαν την εξουσία τους ως καθηγητές για να εκμεταλλεύονται σεξουαλικά τις μαθήτριες.

Μεταξύ άλλων, οι δυο φοιτήτριες αναφέρουν ότι περνούσαν οντισιόν για συγκεκριμένα masterclasses με ερωτικές σκηνές, οι οποίες καταγράφονταν σε βίντεο για να τα δει ο Φράνκο και να αξιολογήσει. «Συχνά οι νεαρές γυναίκες δεχόντουσαν ασφυκτική πίεση για να προχωρήσουν σε σκηνές σεξουαλικών πράξεων που ξεπερνούσαν τα πρότυπα της βιομηχανίας», λένε οι δύο φοιτήτριες.

Με δήλωσή του, ο δικηγόρος του Φράκο, Μάικλ Πλόνσκερ, αρνείται τις κατηγορίες και χαρακτηρίζει τη μήνυση «κακώς πληροφορημένη»: «Ο Τζέιμς όχι μόνο θα υπερασπιστεί πλήρως τον εαυτό του, αλλά θα εξετάσει και τις ζημιές από τις κατηγορίες που κατέθεσαν οι ενάγουσες και οι δικηγόροι τους αναζητώντας δημοσιότητα».

Πάντως, οι δυο φοιτήτριες διεκδικούν με τη μύνησή τους αποζημίωση αλλά και επιστροφή ή καταστροφή οποιασδήποτε βιντεοσκόπησης που έλαβε χώρα με τις ενάγουσες στο Studio 4, ενώ τα κορίτσια αναφέρουν ότι προχώρησαν σ’ αυτή τη αγωγή προκειμένο να δώσουν θάρρος και σε άλλα κορίτσια να μιλήσουν.