Ο επιτυχημένος hairstylist, Τρύφωνας Σαμαράς, είναι ο υπεύθυνος για το εντυπωσιακό χτένισμα της Φαίης Σκορδά στο εξώφυλλο του PEOPLE και μοιράζεται μαζί μας τα τρικ για stylish και ταυτόχρονα ανεπιτήδευτα καλοκαιρινά looks.

Ο Τρύφωνας Σαμαράς δημιούργησε το πιο καλοκαιρινό χτένισμα στα ξανθά μαλλιά της Φαίης Σκορδά και εξηγεί το γιατί: «Αυτό που θέλαμε με τη Φαίη είναι να φαίνεται εντελώς διαφορετική, πιο απλή και άκρως καλοκαιρινή. Το αποτέλεσμα είναι να δείχνουν τα μαλλιά της ακριβώς όπως μετά τη βουτιά της στη θάλασσα, με το αλάτι πάνω τους. Η Φαίη είναι μία από τις Ελληνίδες που μου αρέσουν πάρα πολύ. Έχει σώμα με προδιαγραφές μοντέλου, αλλά συγχρόνως είναι γήινη και απίστευτα δεκτικός άνθρωπος. Ενώ δεν είμαι ο προσωπικός της κομμωτής, δηλαδή δεν την κάνω κάθε μέρα στην εκπομπή της, είναι τόσο ανοιχτή μαζί μου και μου έχει εμπιστοσύνη. Λίγες γυναίκες έχουν αυτή την αυτοπεποίθηση. Επίσης, της πάνε σχεδόν όλα τα look γιατί έχει μία μοντέρνα φυσιογνωμία και είναι η γυναίκα του σήμερα!» λέει ο Τρύφωνας για τη Φαίη.

Ποια είναι τα μυστικά που προτείνει ο επιτυχημένος hairstylist για ένα άψογο χτένισμα παραλίας; «Γενικά μου αρέσουν πολύ τα μαλλιά όπως τα κάνει να δείχνουν το αλάτι. Τους δίνει μία φόρμα και ένα στιλ μοντέρνο και ανεπιτήδευτο. Όσο και να μας αρέσουν όμως τα beach waves πρέπει να προστατεύουμε τα μαλλιά μας. Θα συμβούλευα κάθε γυναίκα να έχει βάλει ένα λάδι στα μαλλιά της πριν πάει στην παραλία, ώστε να μην εισχωρεί το αλάτι στην τρίχα». Ο χαμηλός κότσος –αυτός που έκανε ο κομμωτής στην λαμπερή παρουσιάστρια στα backstage της φωτογράφισης- είναι ένα από τα αγαπημένα του χτενίσματα παραλίας για αυτό το καλοκαίρι. «Οι χαμηλοί Spanish style κότσοι είναι για εμένα ιδανική λύση για μία καλοκαιρινή έξοδο. Οι ψηλοί κότσοι –τα διάσημα buns- μου αρέσουν αρκετά όμως είναι πολυφορεμένοι, οπότε και κάπως πιο ξεπερασμένοι. Επίσης μου αρέσουν οι πλεξίδες. Και γενικά προτείνω κάθε χτένισμα που γίνεται με το χέρι –χωρίς χτένες και βούρτσες-, hairstyles που μπορεί να κάνει μία γυναίκα μόνη της» τονίζει, αφού όπως επισημαίνει το μυστικό για ανεπιτήδευτο και επιμελώς ατημέλητο look παραλίας είναι τα μαλλιά που δεν έχουν χτενιστεί με βούρτσα. Ο Τρύφωνας Σαμαράς αποκαλύπτει και το πώς να πετύχουμε το πολυπόθητο wet look της παραλίας με ευκολία, αφού ακόμα και να βρέξουμε τα μαλλιά μας σε πολύ λίγο θα έχουν στεγνώσει. «Για να είναι τα μαλλιά μας υγρά, χωρίς να είναι κοκαλωμένα με τζελ μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μικρές ποσότητες baby oil. Επίσης, για τα τέλεια beach waves δοκιμάστε να απλώσετε το ίδιο προϊόν στα μαλλιά, να τα πιάσετε πλεξίδες και λίγο πριν βγείτε να τα αφήσετε ελεύθερα». Φυσικά, ο κομμωτής που αγαπούν οι διάσημες τονίζει πως δεν ταιριάζει κάθε χτένισμα σε κάθε γυναίκα, οπότε συμβουλεύει η καθεμιά να υιοθετήσει το look που ανταποκρίνεται στο προσωπικό της στιλ. Για τον Τρύφωνα ωραία μαλλιά σημαίνει ένας συνδυασμός υγείας, χρώματος και χτενίσματος –με δικούς του αγαπημένους τους φυσικούς τόνους.

Μπορείτε να βρείτε τον Τρύφωνα Σαμαρά στο ατελιέ του, Βασιλεώς Κωνσταντίνου 30 στο Καλλιμάρμαρο. Τηλ: 210 7230890.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.