Σε ένα άνευ προηγούμενου ξέσπασμα για το μπούλινγκ που επικρατεί στον χώρο της μόδας, αλλά και για ένα νέο ξεκίνημα που ίσως αλλάζει τα πάντα σε ό,τι αφορά το μόντελινγκ προχώρησε η Τάιρα Μπανκς, μιλώντας ακόμη και για τον καιρό που βρισκόταν επικεφαλής στην παραγωγή και στην παρουσίαση του διάσημου πλέον ριάλιτι μόδας «America’s Next Top Model».

«Δημιούργησα αυτό το τηλεοπτικό σόου για να επεκτείνω την ένοια της ομορφιάς, παίρνοντας έμπνευση από τον δικό μου πόνο και την απόρριψη που είχα ζήσει, όταν μου έλεγαν ότι δεν μπορώ να κάνω πράγματα στον χώρο της μόδας, επειδή είχα πληθωρική σιλουέτα ή επειδή ήμουν μαύρη. Η συμμετοχή μου σε όλο αυτό ενίσχυσε την αγάπη και τη συναίσθησή μου για τις γυναίκες γενικώς», ακούγεται να λέει η Μπανκς σε ένα βίντεο, στο οποίο ανακοινώνει την ίδρυση του Modelland, μίας οργάνωσης που θέλει να δώσει φωνή σε κάθε είδος ομορφιάς.

«Πηγαίνω 10 βήματα μπροστά για να δώσω στους ανθρώπους την ευκαιρία ενός κόσμου υψηλής μόδας, που όμως είναι ανοιχτός για όλους και στον οποίο είναι ευπρόσδεκτοι όλοι. Άντρες, γυναίκες, όλες οι ηλικίες, όλες οι οικογένειες, να μπορούν να έχουν μια εμπειρία αγορών που μοιάζει με ένα μεγάλο πάρτι, με ένα τραπέζι στο οποίο έχουν θέση όλοι», λέει η Μπάνκς.

Η ίδια, όμως, φαίνεται ότι περισσότερο ήθελε να επικοινωνήσει τη δική της εμπειρία από τον χώρο της μόδας ως κόσμο απόρριψης, παρά να μιλήσει για το νέο της επαγγελματικό βήμα. Ή τουλάχιστον επιχείρησε να χρησιμοποιήσει τις δικές της σκοτεινές πτυχές στο μόντελινγκ, προκειμένου να επισημάνει ότι ήρθε η ώρα για κάτι διαφορετικό, κάτι που θα αφορά τους πάντες και όχι μόνο όσους και όσες χωράνε σε size 0…

“Ή θα ήμουν πολύ αδύνατη γι’ αυτούς, ή θα ήμουν χοντρή. Και μετά ήταν ο κώ@@ς μου που ήταν πολύ μεγάλος. Αλλά έτσι ήταν τα 90s. Τώρα, με αγαπούν, αλλά τότε, απλώς δεν ήμουν κατάλληλη για εκείνους, ακόμη και για το κοινό», ξεσπά το μοντέλο.

“Μετά ήταν το δέρμα μου και φυσικά να μην αρχίσω να λέω για τα μαλλιά. Γιατί αν δεν έφτιαχνα τα μαλλιά όπως ήθελαν και όπως μου λέγανε, κανείς δεν θα ήθελε το υπόλοιπο σώμα. Τώρα, όμως, είναι αργά για όλα αυτά, γιατί σήμερα είμαι αρκετά σοφή για να ξέρω ότι η ομορφιά μου δεν είναι κάτι που μπορεί να καθοριστεί από κάποιον άλλον», λέει και συνεχίζει: «Η ομορφιά εντοπίζεται σε όλα τα μεγέθη και όλα τα σχήματα. Όλα τα χρώματα, όλες τις φυλές και όλα τα φύλα. Όλες τις ηλικίες. Όλα τα ύψη. Η αληθινή ομορφιά ζει παντού. Ορίστε, λοιπόν, το είπα. Και όσο ξοδεύετε τη ζωή σας προσπαθώντας να πείσετε τον κόσμο για κάτι άλλο, απλώς θα αποτυγχάνετε σε κάθε σας βήμα».

Η ίδια στο βίντεο με το οποίο παρουσιάζει και επισήμως τη ModelLand, ένα μέρος όπου όλοι μπορούν να βιώσουν τη δική τους φαντασίωση στον χώρο της μόδας, εξηγεί ότι τώρα είναι η στιγμή για να φωνάξουν όλοι τη δική τους αλήθεια, σ’ αυτόν που τους απέρριψε -είτε είναι σύντροφος, είτε δουλειά, είτε επαγγελματικό όνειρο- για να μπορέσουν να προχωρήσουν μπροστά.

Με στοιχεία από People.com