Όλοι από κάπου ξεκινούν, αλλού πηγαίνουν και αλλού καταλήγουν. Έτσι και οι μεγάλοι stars της μουσικής βιομηχανίας, με τις ιστορίες τους να έχουν τις περισσότερες φορές έναν κοινό παρονομαστή. Μια καθόλα ανοδική πορεία από την αφάνεια και τις συνεχείς προσπάθειες στην απόλυτη δικαίωση.

Δείτε μεγάλους stars στα πρώτα τους βήματα:

Sid Vicious – The Flowers Of Romance

Προτού ανακαλύψει το punk και μια ολόκληρη φιλοσοφία γύρω από αυτό–τουλάχιστον στο δικό μας μισό του Ατλαντικού- ο John Ritchie – aka Sid Vicious όπως θα τον γνώριζε όλος ο πλανήτης , λίγα χρόνια αργότερα, πρόλαβε να κάνει ένα πέρασμα από τους θρυλικούς Siouxsie And The Banshees παίζοντας τύμπανα στο 1ο τους live ever. Ωστόσο πολλές ώρες πτήσης έγραψε με τη μπάντα του κολλητού του, Keith Levene, τους The Flowers Of Romance. Αργότερα θα έμπαινε στη ζωή του o Malcolm McLaren με την καθοδήγηση του οποίου θα έκανε λίγα χρόνια μετά τους Sex Pistols.

Dave Grohl – Freak Baby/Mission Impossible:

Toν πρωτογνωρίσαμε να κοπανιέται πίσω από τα υπέροχα τύμπανα του Smells like teen spirit. H μουσική καριέρα του Dave Grohl ωστόσο ξεκινά πολλά χρόνια νωρίτερα από μια τοπική μπάντα της Washington, τους Freaky Baby όπου συναντάμε τον Dave να κάνει ότι και σήμερα. Να παίζει κιθάρες. Αργότερα μετακόμισε στα τύμπανα, η μπάντα μετονομάστηκε σε Mission Impossible και αργότερα σε Dain Bramage. Το πλέον αξιόλογο βήμα του Grohl πλην ασφαλώς των Nirvana και των Foo Fighters , ήταν οι Scream, μια hard core μπάντα όπου ο Dave έπαιζε και πάλι τύμπανα. Λέγεται μάλιστα ότι ο Cobain έτυχε να βρεθει σε ένα live των Scream όπου και εντυπωσιάστηκε από τη δύναμη με την οποία βάραγε ο Grohl τα τύμπανα. «Νόμιζα ότι θα τα σπάσει», θα δηλώσει ο Cobain αργότερα.

Oasis – The Rain:

Οι Rain ήταν μία άγνωστη μπάντα του Manchester, η οποία είχε στις τάξεις της έναν ιδιαίτερα ταλαντούχο τραγουδιστή, τον Liam Gallaher. Ο Liam συνειδητοποίησε πολύ γρήγορα ότι σαν Rain δεν θα κατάφερναν ποτέ σπουδαία πράγματα και απαίτησε από τα μέλη του group να μετονομαστούν σε Oasis, εμπνεόμενος από ένα poster των Inspiral Carpets που είχε στο δωμάτιό του. Αργότερα, ζήτησε από τον αδελφό του-επίσης μουσικό Noel-να μετάσχει στη μπάντα, η οποία έμελε να αλλάξει για παντα το ρου της βρετανικής κιθαριστικής ποπ μουσικής.

David Bowie – The Konrads:
Μπορεί να υπάρχει η πεποίθηση τουλάχιστον για κάποιους ότι ο David Bowie κατέβηκε από το φεγγάρι ή ότι το πραγματικό του όνομα είναι…Ziggy, ωστόσο ο Bowie είχε «μουσική ζωή» πολύ πριν τον γνωρίσει το ευρύ κοινό. Αρχικά ήταν frontman ενός αποτυχημένου με τα όλα του group, τους Konrads, οι οποίοι εμφανίζονταν στο πλαίσιο γαμήλιων τελετών! Εν συνεχεία αποφάσισαν να αλλάξουν πορεία πλεύσης αλλάζοντας ρεπερτόριο και το όνομα τους, κάνοντας το King Bees, χωρίς και πάλι να καταφέρουν κάτι ιδιαίτερο. Ήταν η ώρα για τον νεαρό τότε David να ξεκινήσει τη solo καριέρα που όλοι μας τώρα πια ξέρουμε.

Πηγή: Mad.tv