Τα λάθη του παρελθόντος δυσκολεύουν ακόμη και σήμερα, σε μεγαλύτερη ηλικία γνωστή τραγουδίστρια. Μια γυναίκα που έζησε και ξεχώρισε την χρυσή εποχή της κοσμικής Αθήνας, αναγκάστηκε να χειρουργηθεί λόγω των ναρκωτικών.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αλκίνοου Μπουνιά στην εφημερίδα Espresso, την περασμένη Πέμπτη η Ματούλα μπήκε στο χειρουργείο και υπεβλήθη σε μια πολύωρη επέμβαση, έτσι ώστε να ξεπεράσει το πρόβλημα υγείας της. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ του δημοσιογράφου, οι γιατροί χρειάστηκε να πάρουν οστά από την λεκάνη και τα γόνατα της και να «χτίσουν» στο στόμα της μια καινούργια γνάθο. Μάλιστα, πρόσθεσαν νέες μεμβράνες ιγμόρειου στη μύτη της, καθώς οι προηγούμενες καταστράφηκαν λόγω των ναρκωτικών.

Η Ματούλα μιλώντας στην Espresso λίγο πριν το χειρουργείο, ανέφερε για το πρόβλημα υγείας της: «Εδώ και 10 χρόνια αντιμετώπιζα πρόβλημα με την αναπνοή μου, ενώ δεν μπορούσα ούτε να καταπιώ καλά, γεγονός που οφειλόταν στο ότι έκανα τα ναρκωτικά από τη μύτη μου. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό το πρόβλημά μου έφτασε στο αμήν! Η πάνω γνάθος και τα ούλα μου έφτασαν στο σημείο ν’ αλλάξουν μέχρι και τη χροιά της φωνής μου, λόγω της κλίσης που έχουν πάρει προς τα πίσω».

Μάλιστα δεν δίστασε να τονίσει: «Αυτό είναι ακόμη ένα τίμημα που πληρώνω ως χρήστης ναρκωτικών. Από το 1970 έως το 1972 έπαιρνα κόκα και από το 1972 έως το 1990 έπινα ηρωίνη». Το χειρουργείο ολοκληρώθηκε με επιτυχία και η Ματούλα αναρρώνει.