Στην χώρα μας και συγκεκριμένα στο νησί των ιπποτών, τη Ρόδο βρίσκεται αυτές τις μέρες ο Άγγλος κιθαρίστας Έρικ Κλάπτον. Μάλιστα ο μουσικός της ροκ και μπλουζ μουσικής σκηνής έφτασε στο ελληνικό νησί με το ιδιωτικό σκάφος αναψυχής «Va Bene».

Σύμφωνα με το rodiaki.gr ο «Va Bene» έφτασε στο λιμάνι της Ρόδου την Τρίτη 2 Ιουλίου με πλήρωμα 13 ατόμων και 5 επιβάτες. Ωστόσο ακόμη παραμένει άγνωστο το πόσες μέρες θα παραμείνει εκεί.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες  ο Έρικ Κλάπτον και η παρέα του χθες το πρωί βρέθηκαν σε Στεγνά και Κολύμπια, επιστρέφοντας και πάλι στην περιοχή «Κολώνα», όπου και βρίσκεται αγκυροβολημένο το σκάφος.

Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο  Έρικ Κλάπτον θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους κιθαρίστες όλων των εποχών και ο μόνος καλλιτέχνης που απέσπασε τρία βραβεία Grammy το 1993 για τη συνεισφορά του στη ροκ ως μέλος των Yardbirds και των Cream και το 2000 για την προσωπική του δουλειά. Είναι Ηγέτης (Commander) της Βρετανικής Αυτοκρατορίας (CBE) από το 2004 και ιππότης του τάγματος (OBE) από το 1994 για την προσφορά του στη μουσική.