Η συμμετοχή και η νίκη του στο Ελλάδα, Έχεις Ταλέντο του ΑΝΤ1 το 2012 σε ηλικία 14 ετών και η υπογραφή συμβολαίου με την Panik Records ήταν μια χρυσή αρχή για τον Στέλιο Λεγάκη. Εκτός από ταλέντο, ο 20χρονος σήμερα Στέλιος έχει ένα από τα μεγαλύτερα φαν κλαμπ, τις Legakiers. Τον συνάντησα στο «δεύτερο σπίτι του», την Panik, και μου εξήγησε γιατί νιώθει έτσι. «Μπήκα στην Panik το 2012, στο ξεκίνημά της. Όταν ήμασταν μόλις δέκα άτομα, οπότε ήταν λογικό να έρθω πιο κοντά με όλα τα παιδιά». Από τα πρώτα λεπτά της κουβέντας με τον Στέλιο καταλαβαίνεις πως διαθέτει μουσική παιδεία, ήθος και αξίες. Γράφει στίχους, παίζει κιθάρα, πιάνο και φλάουτο και πιστεύει πως η μουσική είναι ελευθερία.

Στέλιο, είσαι ανήσυχο πνεύμα. Ποια είναι τελικά η μουσική σου ταυτότητα;

Γενικά ακούω τα πάντα και έχω περάσει πολλά στάδια. Από hip-hop, rock και reggae μέχρι λαϊκά και παραδοσιακά. Όσον αφορά στο είδος που ασχολούμαι αυτή τη στιγμή, θα έλεγα πως είναι ελαφρολαϊκό.

Στα 14 είχες την ευκαιρία να αποδείξεις το μουσικό σου ταλέντο μέσω ενός ριάλιτι. Πιστεύεις ότι στην Ελλάδα του 2018 δίνονται εύκολα ευκαιρίες στα νέα παιδιά;

Πιστεύω ότι τις ευκαιρίες τις δημιουργούμε. Δηλαδή αυτό που λένε «κάθομαι, κάνω το σταυρό μου και περιμένω να συμβεί κάτι» είναι λάθος. Δεν αρκεί το ταλέντο, χρειάζονται και οι σωστές επιλογές. Το πείσμα και οι στόχοι. Είναι σημαντικό να κάνεις όνειρα και να είσαι οραματιστής. Σε ό,τι κάνεις στη ζωή σου, αν το έχεις οραματιστεί και το έχεις δει, πιστεύω ότι τελικά θα το καταφέρεις.

Ποια είναι η πιο σημαντική συμβουλή που σου έδωσε ποτέ κάποιος που έχει συνεργαστεί μαζί σου;

Σιγά και σταθερά βήματα. Το κεφάλι χαμηλά, να υποστηρίζεις τα «θέλω» σου γιατί, όταν είσαι καλλιτέχνης, πάνω από όλα είναι το πνεύμα σου και η ελευθερία που έχεις για να δημιουργείς. Οπότε αυτό πρέπει να το προστατεύεις.

Ποιο είναι το top 5 των επιρροών σου;

Χρήστος Δάντης, Σταμάτης Γονίδης, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Αντώνης Ρέμος και Μπάμπης Στόκας. Πρόκειται για μουσικές φάσεις που έχω περάσει και έχω πάρει κάτι από τον καθένα.

Σε πολλούς θυμίζεις τον Stan. Γιατί πιστεύεις ότι το λένε και πώς νιώθεις για αυτό;

Σίγουρα λόγω εμφάνισης αλλά και του νεαρού της ηλικίας. Το κοινό συνηθίζει να ταυτίζει τους καλλιτέχνες. Βέβαια, έχουμε και συγγένεια με τον Stan, μακρινή βέβαια, οπότε ίσως όντως μοιάζουμε.

Διαβάστε όλη τη συνέντευξη στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.