Καλεσμένος στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά βρέθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο Στέφανος Μουαγκιέ. Ο ηθοποιός που γνωρίσαμε κυρίως μέσα από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Κλεμμένα Όνειρα» και φέτος πρωταγωνιστεί στην σειρά «Πέτα τη φριτέζα» αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα παιδικά του χρόνια αλλά και στο τρόπο με τον οποίο οι γονείς του βρέθηκαν να ζουν στην Ελλάδα μιας και η καταγωγή τους είναι από την Ουγκάντα.

«Γεννήθηκα στον Χολαργό και μεγάλωσα στον Βύρωνα. Ωραία παιδικά χρόνια. Στη γειτονιά μου δεν υπήρχε ποτέ αυτό της διαφορετικότητας και του να βάζουμε κάποιον στο περιθώριο λόγω διαφορετικής καταγωγής…. Η μαμά μου ήρθε στην Ελλάδα το 74, έφυγε από πόλεμο και ήρθε στην Ελλάδα σε ηλικία 12 ετών, υπήρχε χούντα εκεί τότε. Ο μπαμπάς μου ήρθε 4 χρόνια μετά. Γνωρίστηκαν σε ένα φοιτητικό πάρτι. Η μητέρα μου σπούδαζε Νοσηλευτική-Μαιευτική και ο πατέρας μου μικροβιολογία… Τα παιδικά μου χρόνια ήταν πολύ γλυκά και σε μια περιοχή που επέτρεπε να μην αισθάνομαι στο περιθώριο, και σίγουρα βοήθησε και η οικογένειά μου. Από πολύ μικρή ηλικία οι γονείς μου μας έμαθαν πως η διαφορετικότητά μου δεν είναι το μειονέκτημά μου αλλά το ατού μου».

Στη συνέχεια ο 34χρονος ηθοποιός αναφέρθηκε και σε μια ρατσιστική επίθεση που είχε δεχτεί κάποια χρόνια πριν από οπαδούς συγκεκριμένου κόμματος και τον τρόπο που ο ίδιος το αντιμετώπισε.

«Το 2012 στο Γκάζι, παραλίγο να ήμουν και εγώ θύμα ενός συγκεκριμένου κόμματος. Είχε πολύ κόσμο και έτσι τη γλίτωσα, ζω. Θυμάμαι τους φίλους μου και την τότε σχέση μου να προσπαθούν να με πείσουν πως δεν πρέπει να βγαίνω σε εκείνη της περιοχή. Είμαι όμως άνθρωπος που δε μου αρέσει να αισθάνομαι κλειδωμένος στην ίδια μου τη χώρα, και αν και πριν δεν προτιμούσα τη συγκεκριμένη περιοχή και είχα πάει μόνο για δουλειά άρχισα πεισματικά να βγαίνω εκεί… Προσπάθησα να ρίξω τον ανδρικό μου εγωισμό και να μην πάω στη χαζή βία που δεν φέρνει αποτέλεσμα στη βία γιατί σκέφτηκα σε κλάσματα δευτερολέπτου πως μπορεί να δημιουργήσω πρόβλημα σε παιδιά που ζούνε σε περιοχές που τότε έδειχνε να υπάρχει πρόβλημα».

Δείτε το απόσπασμα