Τουλάχιστον 35 άτομα συνελήφθησαν το πρωί της Τετάρτης, σε συντονισμένη επιχείρηση της αστυνομίας για την εξάρθρωση της σπείρας που, εδώ και περίπου οκτώ μήνες, είχε βάλει στο στόχαστρό της επιχειρηματίες και celebrities, μεταξύ των οποίων η Άννα Βίσση και η Ηρώ Καριοφύλλη.

Η επιχείρηση της αστυνομίας χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη για υπόθεση του οργανωμένου εγκλήματος. Είναι ενδεικτικό πως στις έρευνες, οι οποίες συνεχίζονται, συμμετέχουν πάνω από 600 αστυνομικοί και 37 εισαγγελικοί λειτουργοί, ενώ οι έφοδοι που έγιναν ξεπερνούν τις 50.

Η σπείρα έκανε διαρρήξεις και κλοπές σε όλη την Ελλάδα, με ορμητήριο την δυτική Αττική. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται ουσιαστικά για μία εγκληματική οργάνωση, η οποία συντόνιζε και κατηύθυνε τη δράση όλων των υπο-ομάδων Ρομά, που έχουν εντοπιστεί κατά καιρούς ή που εντοπίστηκαν τώρα, στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών.

Ως αρχηγικά μέλη φέρονται τουλάχιστον δέκα Ρομά, οι οποίοι ζούσαν μέσα στη χλιδή, σε πολυτελή σπίτια στην Αττική (όπως σε Περιστέρι, Ελευσίνα και Ζεφύρι), την Λάρισα, την Θεσσαλονίκη και την Βέροια και κυκλοφορούσαν με πανάκριβα αυτοκίνητα, αν και δήλωναν άνεργοι και άποροι.

Μάλιστα, με πανάκριβο αυτοκίνητο, μάρκας Ferrari, κυκλοφορούσε και ο πληροφοριοδότης της σπείρας, ο οποίος μπαινόβγαινε στα σαλόνια ανθρώπων της showbiz και του επιχειρηματικού χώρου και σύχναζε στην Κηφισιά, στο Κολωνάκι και στη Γλυφάδα, αλλά ταυτόχρονα είχε σχέσεις με άτομα του υποκόσμου, εντός και εκτός φυλακής. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο εν λόγω άνθρωπος, που διέφυγε της σύλληψης την τελευταία στιγμή και καταζητείται, πούλαγε με το αζημίωτο στους δράστες πληροφορίες για τα μέτρα ασφάλειας που έχουν οι celebrities.

Μεταξύ των θυμάτων της σπείρας, που δρούσε εδώ και πέντε χρόνια, είναι γνωστοί επιχειρηματίες, άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια, η Άννα Βίσση και η Ηρώ Καριοφύλλη, ενώ δεν αποκλείεται μέλη του κυκλώματος να βρίσκονται πίσω από το «χτύπημα» στον Τόνι Μαυρίδη στα τέλη Σεπτεμβρίου και, πιο πρόσφατα, στον Αλέκο Φασιανό.

Κατά τις έρευνες των αρχών βρέθηκαν σε σπίτια που χρησιμοποιούσαν οι κακοποιοί χρηματικά ποσά εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα και δεκάδες πολυτελή αυτοκίνητα, ενώ εκτιμάται πως κάποια από τα κλοπιμαία μετατράπηκαν σε πλάκες χρυσού που έχουν φύγει στο εξωτερικό.