Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στο σκάνδαλο των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που άνοιξε προ μηνών τον ασκό του Αιόλου στο Hollywood, καθώς ο Harvey Weinstein παραδόθηκε στις Αρχές και συνελήφθη.

Όπως είχε διαρρεύσει από το βράδυ της Πέμπτης, ο μεγαλοπαραγωγός παραδόθηκε στην αστυνομία της Νέας Υόρκης, όπου, εκτός από τον εισαγγελέα, τον περίμεναν και εκατοντάδες δημοσιογράφοι.

Με ένα ελαφρύ μειδίαμα, ο πάλαι ποτέ κραταιός άνδρας του σινεμά βγήκε από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και μπήκε στο αστυνομικό τμήμα του νοτίου Μανχάταν. Ο εισαγγελέας του απήγγειλε κατηγορία για βιασμό και, συγκεκριμένα, για την υπόθεση της Lucia Evans, η οποία έχει καταγγείλει πως, το 2004, την εξανάγκασε να του κάνει στοματικό σεξ. Μετά τα απαραίτητα διαδικαστικά (λήψη αποτυπωμάτων και φωτογραφιών), θα οδηγηθεί ενώπιον δικαστή.

Θυμίζουμε πως το σκάνδαλο με τον Harvey Weinstein άρχισε να ξετυλίγεται στις 5 του περασμένου Οκτώβρη, με τη δημοσίευση, στους New York Times, της πρώτης σειράς μαρτυριών ηθοποιών που κατήγγειλαν ότι τις είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά. Όσο περνούσε ο καιρός, οι καταγγελίες, ακόμα και από «μεγάλα ονόματα» του Hollywood όλο και πλήθαιναν, με τον ίδιο να αρνείται κάθε κατηγορία. Όπως ήταν αναμενόμενο, η υπόθεση προκάλεσε σάλο, ενώ η αστυνομία κατάφερε να στοιχειοθετήσει την υπόθεση σχεδόν ένα μήνα μετά, χάρη στην ηθοποιό Paz de la Huerta, η οποία κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα βιασμού από τον παραγωγό δύο φορές το 2010.

Δείτε στο βίντεο τη στιγμή της παράδοσης: