Οι σπουδές στο Χάρβαρντ, 
οι ανταγωνισμοί στη διάρκεια της συνεργασίας 
της με το CNN Λονδίνου, αλλα και η περιοδος της μελαγχολιας. αυτη ειναι η Σύλβια Κλιμάκη, που έκανε μόδα τις θετικές ειδήσεις πριν απο τρια χρόνια, 
στην… πράξη. Δείτε τι λέει στο People!

Γιατί δεν αρκέστηκες στο ελληνικό πτυχίο και επέλεξες να φύγεις στην Αμερική;

Ήθελα να κάνω μεταπτυχιακό στα κινέζικα για να ασχοληθώ στη συνέχεια με επιχειρήσεις. Αυτός ήταν ο αρχικός προγραμματισμός μου. Γι’ αυτό, άλλωστε, και σταμάτησα να ασχολούμαι ενεργά με τον αθλητισμό.
Ήσουν στην Εθνική Ομάδα Πόλο, τη χρονιά που επιλέχθηκαν αθλήτριες για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.
Τότε αναρωτήθηκα «Τι κάνουμε τώρα;».

Και είπες «αντίο» στο πόλο.

Έπρεπε να επιλέξω άμεσα πού θα αφιέρωνα τον περισσότερο χρόνο μου. Αν συνέχιζα τους αγώνες και την προετοιμασία για την Ολυμπιάδα, θα πήγαιναν πίσω οι σπουδές μου. Έτσι, στα 18 μου, αφού πήραμε το χρυσό στους 1ους Πανευρωπαϊκούς, βγήκα εντελώς από τις πισίνες. Τις έκοψα μαχαίρι. Και παρότι ήταν δική μου επιλογή όλο αυτό, τα επόμενα χρόνια ήταν τα χειρότερα της ζωής μου.

Γιατί το λες αυτό;

Ήμουν απίστευτα στενοχωρημένη. Έπαθα κατάθλιψη. Ένιωθα μετέωρη, γιατί είχα φύγει απ’ το προστατευμένο περιβάλλον του σχολείου μου, αλλά και του κολυμβητηρίου. Δεν έβρισκα κανένα νόημα στη σχολή, παρότι οι καθηγητές μου ήταν πολύ καλοί. Ίσως ζούσα μια παρατεταμένη εφηβεία. Η κατάσταση έγινε δυσκολότερη, όταν, σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, έβαλα δεκαπέντε κιλά. Οι αθλητές του νερού, όταν σταματάμε, παίρνουμε βάρος κι εγώ δεν ήμουν η εξαίρεση.

Πώς το αντιμετώπισες;

Μισώντας τον εαυτό μου. Όλο αυτό ήταν ένας φαύλος κύκλος. Εκείνη την εποχή ήμουν ο σκληρότερος κριτής του εαυτού μου. Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια για να μπορέσει να επανέλθει η καλή ψυχολογία μου. Γιατί, κατά βάση, είμαι ένας θετικός άνθρωπος.

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί με το Πρώτο Θέμα

Δείτε ακόμα:

Νίκος Ευαγγελάτος: Η απάντηση στις φήμες για αποχώρηση από τον ΣΚΑΙ και ο Σταύρος Θεοδωράκης

ΣΚΑΪ για Κοντοπίδη: Απείλησε ότι θα ουρήσει, αλλά δεν το έκανε ποτέ

Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store