Την πιο δύσκολη στιγμή της ζωής του πέρασε ο Αντώνης Κανάκης τον περασμένο Μάρτιο, καθώς έχασε τον πολυαγαπημένο του πατέρα.

Ο ίδιος μέσα από τον αέρα των «Ραδιοαρβύλα» τότε, δεν έκρυψε τη συγκίνησή του και του αφιέρωσε ένα τραγούδι. Τώρα, ο παρουσιαστής έρχεται να δείξει γι’ ακόμη μια φορά την αδυναμία του στον πατέρα του. Πώς; Αποφάσισε, σύμφωνα με τη Real Life, να αφιερώσει στη μνήμη του ένα βιβλίο, στο οποίο περιγράφει τις τελευταίες στιγμές του πιο σημαντικού του προσώπου, πριν φύγει από τη ζωή. Στιγμές που τον συγκλόνισαν και τον γέμισαν θλίψη.

Ο παρουσιαστής γράφει στο σημείωμα του βιβλίου του: «Αυτό δεν είναι ένα λογοτεχνικό βιβλίο. Είναι ένα πέρα για πέρα αληθινό κείμενο, που περιγράφει τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τις αντιδράσεις, τα γεγονότα, είκοσι περίπου συγκεκριμένων ημερών (…) Το κείμενο αυτό δεν γράφτηκε για να δημοσιευτεί. Εύχομαι να μην είχε γραφτεί ποτέ. Το κείμενο αυτό γράφτηκε από εμένα για τον μπαμπά μου, από μένα για μένα, αλλά και για όλους τους μπαμπάδες, για όλους τους γιους, για όλες τις μαμάδες-συντρόφους, για όλες τις κόρες. Για τους ιερούς αυτούς δεσμούς».

Ενώ σε απόσπασμα από το βιβλίο, περιγράφονται οι δύσκολες ώρες της εντατικής: «Πάμε στην εντατική να δούμε τον μπαμπά μετά την επέμβαση. Είναι σε καταστολή όπου θα μείνει για τις επόμενες ημέρες έως ότου ηρεμήσει ο εγκέφαλός του. Είναι γεμάτος με πολλά καλώδια, σωληνάκια, φάρμακα, υγρά, μηχανήματα, ένα από αυτά αναπνέει για λογαριασμό του, αλλά είναι ζωντανός! Ζεστός, με το στήθος να ανεβοκατεβαίνει από τη μηχανική αναπνοή, με την καρδιά του να χτυπάει, με το άγγιγμά του ίδιο, με τη μυρωδιά του ίδια. Ήταν εκεί. Ζωντανός (…) Του μιλήσαμε, τον φιλήσαμε, τον αγκαλιάσαμε. Αυτή τη φορά δεν έσφιξε το χέρι. Ποτέ ξανά από τότε δεν μου έσφιξε το χέρι»

Αξίζει να σημειωθεί, ότι το βιβλίο κυκλοφορεί σε λίγες ημέρες από τις εκδόσεις Ιanos, έχει τίτλο «Μπαμπά… (μια κανονική ημέρα)».

Διαβάστε ακόμα:Σας περιμένουμε στις 14 Ιουνίου στο πρώτο #PeopleRun Το περιοδικό People έχει γενέθλια και το γιορτάζει. Τρέχουμε 5Κ & 1Κ, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε λιχουδιές! Δηλώστε εδώ συμμετοχήΟ Αντώνης Κανάκης για την απώλεια του Βαγγέλη Γιακουμάκη: «Λεβεντιά είναι να αγαπάς και να προστατεύεις. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απόλυτα δειλοί»Αντώνης Κανάκης: Με νέα έκτακτη εκπομπή στον ΑΝΤ1Κατέβασε τώρα το People για το iPad δωρεάν από το App Store