Τη Δόμνα Κουντούρη τη γνωρίσαμε μέσα από το Fame Story και σήμερα προχώρησε σε μία συγκλονιστική εξομολόγηση στο «Μαζί σου». Μιλώντας στην Τατιάνα Στεφανίδου αναφέρθηκε στο πρόβλημα ψυχικής υγείας, με το οποίο διαγνώστηκε και διαχειρίζεται τα τελευταία χρόνια.

Η τραγουδίστρια αναφέρθηκε στη μανιοκατάθλιψη και τη νοσηλεία της σε ψυχιατρείο. Μάλιστα μίλησε για το βάρος που πήρε, αλλά και τα μελλοντικά της σχέδια.

«Το 2011 είχα κάποια δείγματα υπομανίας. Η υπομανία είναι μια κατάσταση εγρήγορσης, που στην ουσία όλες οι αισθήσεις σου είναι τεταμένες και σε υπερδιέγερση και είχα κάποια συμπτώματα, όπως το ότι δεν μπορούσα να ακινητοποιηθώ. Μπορεί να περπατούσα και μια εβδομάδα στην Αθήνα ασταμάτητα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Δεν μπορούσα να ηρεμήσω. Μετά από αυτό ήρθε η κατάθλιψη, η οποία κράτησε για πολύ χρονικό διάστημα. Ευτυχώς είμαι τυχερή που έχω μια οικογένεια που με στηρίζει και με βοήθησε πάρα πολύ σε αυτή τη φάση. Εννοείται ήμουν στη Λήμνο ένα 8μηνο με το κεφάλι στο μαξιλάρι. Θα το πάθαινα ούτως ή άλλως. Είναι γονίδιο. Είναι θέμα χημείας στον εγκέφαλο. Μπορεί να μην έχεις πιεστεί απαραίτητα από την καθημερινότητα σου.», ανέφερε αρχικά η τραγουδίστρια.

Η Δόμνα Κουντούρη μίλησε και στο επεισόδιο της μανίας που πέρασε. «Ήμουν σε ψυχωσικό επεισόδιο. Είχα μια αίσθηση ότι αν αναπνεύσω θα πεθάνω. Ότι αν θα κουνηθώ θα διαλυθεί το σύμπαν. Μια ρώσικη ρουλέτα με τον εαυτό μου έπαιζα, δεν ήταν ότι έκανα κάτι ανάρμοστο. Δεν ήταν τόσο εύκολο να επικοινωνήσω στην κατάσταση που ήμουν διότι η μανία είναι μια κατάσταση εκτός εαυτού, μια κατάσταση εκτός ορίων. Δεν είναι μια κατάσταση που μπορείς να ελέγξεις. Εγώ ένιωθα ότι έχω εγκλωβιστεί σε ένα κακό ταξίδι. Σαν ένα άσχημο όνειρο που ζούσα ξύπνια», σημείωσε και στη συνέχεια αναφέρθηκε τι συνέβη κατά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο.

«Άργησε πολύ να έρθει το ασθενοφόρο. Έμεινα έξι μέρες στο Δρομοκαϊτειο. Δεν ξέρω αν γνωρίζει ο κόσμος για την κατάσταση των κρατικών ψυχιατρείων, αλλά είναι τραγικά. Φρικτά. Είναι φρικτά και για αυτούς που εργάζονται εκεί και για αυτούς που μένουν. Δεν υπάρχει αυτό το περιβάλλον που ένας άνθρωπος μπορεί να ηρεμήσει να βρει την ψυχική του υγεία».

Η ίδια άρχικά δεν είχε δεχτεί το γεγονός μέχρι που συνειδητοποίησε πως χρειάζεται να είναι «εκεί» καθημερινά εφόρου ζωής. «Μια μέρα έκλαψα πικρά και είπα ότι Δόμνα έχεις κάτι και πρέπει να το αντιμετωπίσεις», εκμυστηρεύτηκε η Δόμνα Κουντούρη.

Αναφορικά με το βάρος της, η Δόμνα αποκάλυψε πως λόγος είναι και τα ψυχοφάρμακα που παίρνει. «Ήταν ένα σκεύασμα που πήρα και με προειδοποίησε ο γιατρός ότι θα μου ανοίξει την όρεξη κι εγώ δεν πρόσεξα».